fredag 28. juli 2017

Vepseinvasjon


Synes det har vært vel mange tilfeldige veps i hundegården når jeg har vært der om dagen, så når jeg og Hailey var der for tilvenning i går så sjekket jeg litt rundt i hundehuset i ytre bingen. Der var det jammen meg et stort vepsebol inne oppe under taket i huset. Jeg inn for å hente Radar og sprayet på etter alle kunstens regler. Vepsene haglet i golvet og var lettere småsinte på meg gitt.


I dag tenkte jeg at nå var det trygt å fjerne reiret, for nå var de sikkert døde alle sammen. Men neida, fortsatt i overkant mange aktive surret rundt der. Hmm tenkte jeg, kanskje jeg skulle titte inn i det andre huset også? For i den ytre hundegården er det to små hus med åpen dør, den andre hundegården har lukket oppvarmet hus som har plass til fire hunder.


Jeg hadde vel ikke før satt meg ned for å krabbe inn i huset for se litt rundt, før jeg så et nesten større vepsebol hengende i taket på det huset. Da var det bare ut med tepper og inn for å hente dødens spray og fråtse vilt. Jeg var ikke kjapp nok med å få kommet meg unna, så det endte med vepsestikk på håndleddet. 


I morgen er det bare å finne fram såpe og vann og vaske begge husene inni, for giftstoffene og vepsebolrester må bort før hundene kan bruke den hundegården igjen. Siden jeg skal på jobb til uka, så er det bare nå i helga for å få det ordentlig der.


Stadig nye deler av gartneryrket som blir utforsket. I dag var det beskjæring av hekkeplanter.


Mamma var ikke fult så fornøyd da...


Mye rart å sjekke ut for en liten virvelvind når en er inne i hundegården. Ronja er jo så nysgjerrig så hun tusler hakk i hel hele tiden om hun får lov.


Det var her jeg satt når jeg fant ut at det var i overkant mange veps til å være en naturlig forekomst.


Både Tessy og Lady er på hell med løpetiden, så etter dukkerten i ettermiddag ble de introdusert for Hailey. Hun ble snust og sjekket iorden og det var det. De er begge for gamle til å synes at leiking er knall, så den delen er det Ronja som tar seg av.


Kjekt at jeg ikke har ryddet ut av hundegården etter at jeg hadde siste valpekullet. Da er det nok for Hailey å drive med under tilvendingen.


Det har kommet opp en buske i hundegården helt av seg selv for noen år siden. Nå har den blitt ganske stor, så jeg satte gjerde rundt den så ikke Hailey skulle gnage den ned. Klør litt i små valpetenner. Kjekt med litt skygge i hundegården når buska vokser til og blir stor.


Litt av hvert som kan bæres rundt på der også. Rart hva dem finner når den loverer rundt.


Merethe har laget knallfint kort når hun leverte nøkkelen og sa takk for seg i den gamle jobben sin. På mandag venter ny jobb i Nittedal. Bare å ta kontakt om du vil ha kort til en spesiell anledning.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...