mandag 14. august 2017

Feriemodus


Ny dag i skauen og nye spennende inntrykk for ei lita jente.


Et av naturens små øyeblikk...


Blir lett sånne smålate dager når en har ferie. Noen få dager til nå før en må gjøre en hederlig innsats igjen for å få litt lønn. Tenk å være pensjonist... penger på konto og kan bare nyte dagene, ta alt etter innfallsmetoden og bruke fantasien. 


Denne saken her ligger stort sett til lading for å se om det er noe nytt som kan pønskes ut. En ivrig jeger som har dukket opp med to døde fugler og en død mus den siste uka. Jeg vet ikke om hun finner dem døde, eller om hun dreper dem. Fuglene kan jo ha flydd på et vindu og dødd, musa kan jo ha spist musegift et sted. Så det er ikke godt å vite.


I dag har det blitt endel hundegård på flatene. Naboen har slått graset og laget rundballer av dem, så skal han frakte dem hjem så sauene har foring i vinter. Da kjører de over gårdsplassen her med to traktorer og henger. Selv om de holder seg forholdsvis rolige, så er det greit å ha litt kontroll på dem. De kjører jo ikke akkurat sakte forbi. 


Høsten kom fort i år, det har liksom ikke vært noe sommer så er det brått tresking. Ikke mye grønn åker igjen rundt veggene nå. Det er jo en fordel når det er tresket da, da løper hundene helt elleville rundt i halmen. Den dagen trenger dem ikke tur for å si det sånn.


Ikke dagen etter heller egentlig, det er jo så gøy å kunne løpe alt de orker på et sted som har vært forbudt i hele sommer.


Om Hailey får kveldsrunden sin i havna med Ronja eller de andre varierer litt. Spørs hvem av dem som har fått tur sist. Ronja og Hailey er så si like store nå, så nå er det ikke lenge før Hailey begynner å få litt overtaket tenker jeg. 


Vann som ikke er for dypt er kjempegøy. Inne så står hun gjerne i vannskåla og hopper for å få det til å sprute.


Når vi var ved Frisvatnet så var det ikke så interessant å sprute, så det ble nok for stort for henne ennå. Men det går nok ikke lang tid før hun har knekt den koden heller.


Soppen lar vente på seg i år. Det har ikke blitt noe størrelse på den ennå. Men mange små kantareller er det, så en får ha litt tålmodighet ser det ut til.


Hailey har fått sosialisert seg litt i det siste da. Playdate med Lotta og noen butikkturer. De helt store utskeielsene får vi vente med til 12 ukers vaksinen er i boks neste uke.


Hun er veldig rolig når hun må vente litt alene i bilen. Legger seg ned og sover til jeg er tilbake i bilen. Det er jo ikke lange tiden, det er jo begrenset hvor lang tid en bruker på å handle litt matvarer. Men hun tar det på strak labb, ikke noen antydning til hverken stress eller uro der nei.


Får vel prøve å ta noen oppstillingsbilder igjen snart tenker jeg. Må jo trene til vi skal til Bø på valpeshow seinere i høst.


Utrolig nysgjerrig lita frøken


Du blir med på nye spennende oppdagelser du?


Nå har hun vært her i tre uker så nå kommer vel omregistreringen fra NKK snart i posten tenker jeg. Klart de har jo hatt sommerferie de også, så det er vel litt etterslep de skal igjennom.


Stor forskjell å ta bilder av svarte eller hvite hunder. Denne skyggen hadde jeg ikke fått fram på en svart hund, men på Hailey ble det skikkelig stilig.


Gjerdesmett, fugleart i gjerdesmettfamilien. En av våre minste spurvefugler, vekt 8–10 gram, en liten rund fjærball med en kort hale stående nesten rett til værs. Hele fuglen mer eller mindre tverrstripet i brune nyanser. Hann og hunn like. Har vært kalt tommeliten og var folkeeventyrets «fuglekonge», se fuglekonge. Dens vanligste biotop er tett granskog med kvisthauger og rotvelter. Legger oftest 6–8 egg i et kulerundt reir, alltid i hulrom blant tette småkvister eller innunder en torvkant, men det kan også ligge flere meter til værs, bl.a. på bygninger eller i spesiallagde fuglekasser. To kull kan forekomme. Hannen bygger alltid flere reir nesten ferdig og inviterer til slutt en hunn til å inspisere og til slutt godta ett av dem. I utlandet er polygami konstatert flere ganger, idet hannen finner seg både to og tre hunner i løpet av en sesong. Både stand- og streiffugl hos oss. Typisk insektspiser, men tar en del bær om vinteren. Hekker i tempererte strøk rundt hele den nordlige halvkule. Hos oss er den en vanlig hekkefugl i kyststrøkene i Sør-Norge, mens den er mer fåtallig i indre deler av Sør-Norge og i Nord-Norge til Sør-Troms.




Nyte mandagen...

1 kommentar:

  1. Så fina tillsammans, de där två. :)
    En sån ljuvlig liten varelse Hailey är, i full färd med att upptäcka världen.

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...