tirsdag 29. august 2017

Møte med elva


Sognafarets nye håp blir introdusert til Sogna.


Ingenting er vel som en tur i elva når det er godt og varmt i været fortsatt. Bassenget er tappet tomt for sesongen, så skal det bli avkjøling så må vi gå ned i elva.


Alle koser seg i elva, der er det mange greiner som de kan svømme rundt med. Hailey ble med også, så nå har hun hilst på elva for første gang.


Hun ble nok litt overveldet over intensiteten til de andre med masse vann, greiner og ikke minst full fart. Så hun holdt seg i vannkanten og satte seg like godt ned for bare å følge med.


Hun hadde litt lyst til å hjelpe Mounty med denne greina, men han var ikke så veldig interessert i å dele den med Hailey.


Jeg tok med Ronja nedover når jeg dro på jobb i dag, siden det regnet så var det ingen problemer med at hun var i bilen de få timene. Vi troppet opp med godt mot og dyrlegen var enig med meg. God leging av såret og stingene skal tas om en uke. Ronja luktet ikke helt godt, så han hadde lukterunde for å finne ut om det var såret som luktet. Nei sa jeg det er ørene. Han missforsto litt og trodde at det var ørene som luktet. Men cockerører med lang pels som har vært inne i en krage i en uke, så samler det seg mye guffe der. 


Det kom endel ut når hun hadde drenet og jeg har ikke villet vaske med såpe før såret hadde lukket seg litt. Så når vi kom hjem i dag ble det litt hard tenking for å få bort lukta. Jeg kom fram til å bruke hundeshampoo og ikke bare skylle dem. Jeg plasserte henne på benken ved vasken på et håndkle. Jeg hentet et litersmål og stappet øret ned i det for å bløte det opp. Masserte inn shampoo og kommanderte henne til å sitte rolig og ikke riste guffa rundt.


Tror hun likte å bli rein jeg, for hun har vel aldri vært så medgjørlig når jeg har badet henne tidligere. For å få skyllet dette uten at hun skulle bli våt under haka, så fikk hun beskjed å ligge med øret på kanten av vasken. Skyllet med litersmålet og tørket med reint håndkle. Litt verre med andre øret, men fikk jiglet henne på kanten og skyllet det også. Så var det på med nyvasket krage og hun var klar for en reinere hverdag igjen.


Nå er det en lykkelig rein Ronja som sover i sofaen. En som ikke er fult så lykkelig er Hailey, for hun har klippet klør igjen. Det er en skikkelig kamp, for ligge rolig og bli holdt i poten nei det er totalt forferdelig. Det verste som finnes på denne jord. De er hyling og sprelling og helt mark. Jeg har aldri hatt en så urolig liten sak å klippe klør på. Men hun blir nok bedre etterhvert hun også som de andre. De legger seg i kø for å få klippet klør og stusset pelsen.


I morgen er det siste fridagen før jeg skal fjerne skruene, så da bør jeg vel finne et turmål. Kan jo bli en stund til det blir tur igjen, det vet en ikke. Jeg grugleder meg litt på en måte, men noe verre enn det er nå kan det ikke bli. Gleder meg til det er over, gruer meg til selve inngrepet. Jeg liker å ha skikkelig oversikt over det jeg skal til og ikke minst gjennomføre. Det verste jeg veit er sånne uvisse ting. Jeg må ha litt kontroll på det som skjer.


Det endte med at hun fant seg sin egen pinne som hun aierte rundt med.


Tessy hadde veldig lyst til å ta fra Hailey pinnen, så jeg fulgte bare med for å se hvordan de to jentene ville løse situasjonen. Det tok ikke lange tiden før Tessy fant sin egen og Hailey slapp å ta opp kampen for å beholde pinnen sin.


Imponerende egentlig, jeg hadde regnet med at hun hadde nappet den fra henne og fortsatt bortover med den.


På torsdag skal Patran på skoletur med overnatting, så da tenkte jeg å introdusere hunderommet for Hailey. Nå ligger hun på rommet til Patran, det har hun gjort fra dag en. Men jeg synes ikke hun skal ligge der aleine, da er det bedre å ha litt firbeint selskap for henne. Ronja ligger oppe i stua om natta siden hun og Lady ikke går sammen i det hele tatt. Da slipper alle å ligge i bur, men kan kose seg fritt. Særlig når Ronja har krage er det greit å ikke truge seg inn i bur. For å si det sånn så gasser hun seg i sofaen hele natta.


I kveld startet 71 grader nord, det er ikke så mange programmer som går år etter år som jeg følger med på. Noen har jeg bare sett en sesong av og andre holder med noen programmer. Men dette har jeg så si sett alle sesongene av. Kjendisversonen er jeg ikke begeistret for, så der har jeg vel bare sett en episode  hvert skuddår. Jeg skjønner ikke hvorfor de skal ha sånn kjendisversom av alt som er. Kjendiser kan holde seg i sin verden, en verden jeg ikke engasjerer med i. Kjenner vel ikke igjen en eneste kjendis om jeg snubler over dem.


Det var litt mer vann i elva enn jeg hadde regnet med. Jeg hadde tenkt å gå litt nedover på steinene, men når vi kom ned dit så var det lite steiner å gå på. Det har jo bøttet ned i det siste også, så det kan nok gå en stund før vi kan ta turen nedover langs elva. 


Vi skrådde opp og gikk skauen tilbake til postkassa på veien hjem. Ingen hensikt å vasse, for det er litt småkaldt vann for min del i alle fall. Hundene synes det ikke var noe å klage på temperaturen.


I dag regnet det i både bøtter og spann, så det ble en rolig ettermiddag på oss alle sammen. Så i morgen må jeg på langtur, kanskje en tur med flotte fotomuligheter. 


1 kommentar:

  1. Du är en sån vacker liten tuffing Hailey. Men det där att klippa klorna - det är det läskigaste som finns, det tycker jag fortfarande!
    Kasper
    gott att dina öron sköts så att du slipper få såna där som lilla Gryn!

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...