onsdag 4. oktober 2017

4. oktober - Dyrenes dag


Når en nyte høstens solstråler og en skimter regnværet som nærmer seg i bakgrunnen.


Det ble ingen fjelltur, men en tur opp i høyden ble det. På jakt etter høstfarger og det var bare å knipse løs.


Vel tilbake hjemme ble det vaskebøtte og skifting på senger. Da kunne det egentlig regne så mye det ville, jeg hadde jo fått gjort det jeg så si hadde tenkt i alle fall.


I bunnen av Sollihøgda er det flott utsikt og ikke minst forholdsvis fredelig.Ved å stoppe ved steder du vanligvis bare kjører forbi fordi du egentlig skal et annet sted. Du kan gå glipp av mye pent. Akkurat her har jeg stoppet tidligere en gang på cachetur. Det gjorde at jeg kunne tenkte meg å stoppe her flere ganger.


Hailey nyter utsikten.


Nyper er en rik kilde for vitamin C. Effekten av dette vitaminet bedres av flavonoidene med deres antioksidant- og vitamin P-lignende virkning (hjelper til å normalisere en økt mikrovaskulær permeabilitet og fragilitet). Nyper kan framvise en nærende, mildt magestyrkende, mildt avførende, urindrivende, avgiftende, smertestillende (ved revmatiske plager), nervestyrkende, avkjølende, feberdempende, lungestyrkende, og blodsukkersenkende effekt. Den urindrivende virkningen er for en stor del knyttet til frøene. Rosekronblad og den eteriske oljen som utvinnes fra dem er aromatisk, astringerende, mildt antimikrobiell og lett betennelseshemmende.


4. oktober feires dyrenes dag. Dagen feires verden over av alle som jobber for dyrevelferd.


Dyrenes dag startet i 1931. Bakgrunnen for dagen var ønsket om å sette fokus på utrydningstruede dyr. I moderne tid har markeringen vokst til å omfatte alle dyr. 4. oktober ble valg som markeringsdag for dyrene siden dette også er en høytidsdag for St. Francis of Assisi, helgenen for alle dyr.


På nye eventyr så er det mye å sjekke ut for en liten frøken. Siden det er jaktsesong og fremmed terreng, så er det mange lukter som både er kjente og ukjente for henne.


Lønnebladene var utrolig gøy å leike i når vinden blås dem bortover plenen. Det var ikke så gøy å sitte rolig i løvhaugen.


Før vi satte snuta hjemover så måtte vi sjekke trafikken, akkurat nå var det ikke en bil å se. Det er forsåvidt veldig uvanlig.


Vel hjemme så bøttet det ned med regn og det var ikke fritt for at det blåste litt også. I morgen er det ny dag på jobb.

1 kommentar:

  1. En fantastiskt vacker och storslagen natur du bor vid. En ren fröjd att se dina bilder, Och fröken Hayley, hon är lika vacker hon. :)

    SvarSlett

Alltid hyggelig å høre hva du synes om det du leser her. Hadde vært veldig fint med en kommentar i ny og ne... Det setter jeg stor pris på!