mandag 13. november 2017

Kollaps på jobb


Hvem sier at det ikke er spennende å jobbe på kontor, at alle dager er like og at det ikke skjer noe?


Det ble arrangert førstehjelpskurs på jobben, jeg sto over for jeg må vel ærlig si at jeg ikke har så mye til overs over firmaet som arrangerer. Vi har det en gang i året på jobben, men jeg har kun vært med en gang. Det er endel som skurrer i mine ører i forhold til det jeg har hatt tidligere om førstehjelp. Da valgte jeg heller å kjøre lønn i dag, da det blir en forholdsvis travel dag i morgen allikevel.


Kontoret mitt ligger vegg i vegg med møterommet, plutselig hørte jeg noen som kom ut av møterommet, men så ble det stille. Tenkte vel egentlig ikke noe mer over det før jeg hørte tung sakte pusting. Tydelig noen som sleit, så jeg tenkte jeg fikk gå ut i gangen og se da i det minste. Der lå det en på golvet med øynene igjen og hadde det tydeligvis ikke bra. 


Konklusjonen ble raskt å hente instruktøren på førstehjelpskurset som burde ha skikkelig kjennskap til hva som var best å gjøre. Etterhvert som personen ble borte vekk, kramper og rullet med øynene og "tapt for denne verden".  Instruktøren viste ingen tegn til å ta kontakt med helsepersonell så da ba jeg han som sto ved siden av meg om å ringe ambulanse. Vi fikk etterhvert kontakt med personen igjen og holdt kontakt med øynene, for de ville helst lukkes. Innen ambulansen hadde kjørt gjennom byen så var personen våken, men hadde vondt i hodet og var svimmel. Ambulansepersonalet tok over og førstehjelpskurset fortsatte og snart var det lunsj.


Utover dagen tikket det inn positive oppdateringer om personen og siste melding så var det en legeprat før utskriving og hjemreise. Godt det ikke var så alvorlig som det til tider så ut til.


I morgen kommer de mannsterke fra ledelsen i Danmark, så stille rolige dager uten action... ja det blir det vel kanskje når årsoppgjøret er over og revisorene har dratt tilbake til Oslo igjen.

1 kommentar:

  1. Dramatik minsann - och kursdeltagarna borde nu åtminstone lärt sig att första och kanske bästa hjälpen är att ringa efter ambulans...
    Väldigt vackra frostbilder. Av växter som dör i skönhet. Tur att de kommer att liksom återuppstå...

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...