søndag 19. november 2017

Nåtidens jegere


Hva er det med nåtidens jegere? De kjører jo kun bil. Jeg er mye i skauen og de seinere årene så har biljegerene virkelig tatt seg opp. De kjører så langt opp på skauen de kan komme. Slipper bikkja og setter seg i bilen igjen med kaffen sin og motoren i gang. Så er bikkja kommet såppas langt at det er på tide å kjøre etter den for å se om en klarer å finne den. Stoppe i tre sekunder for å sveive ned ruta, ut med peileren for å sjekke retningen og kjøre etter. 


Jeg liker meg best i skauen på hverdagene, da slipper en den evinnelige køkjøringen opp og ned Holleia. Bilene kommer nesten like tett som på riksveien en fredag ettermiddag. Før når en gikk tur i skauen på høsten så møtte en på jegere til fots. En dumpet innimellom over en eller annen som satt gjemt i kamuflasjeteppet sitt under en gran. Bilene sto parkert til det begynte å skumre, først da startet en på søket etter jakthunden.


Når en er på tur i helgene er det sjelden en støkker opp en fugl, en hare eller elg. De holder seg helt i ro, for det er biler alle steder. Men om jeg er på tur en onsdag, så kan en nesten peke på en buske og bare vente på at tiuren, orrhøna eller annen storfugl tar til vingene. Harene titter fram bak ei rot og en kommer over elgmøkk så fersk at det ryker av den. Men biler ser man ikke.


Ikke vet jeg om de er frossene, late eller om de bare vil slippe unna kjerringa... men jeg tror ikke de egentlig vil jakte.


Sålenge det er rennende vann vil isskulpturene fortsette å vokse og bli flere og større. Det er ikke mye under null grader som skal til. Men kommer snøen blir de skjult.


Skal en ned i slike "fossefall" så må man passe seg litt, det er som oftest skikkelig glatt i nærmeste omkrets. Særlig på fjell og steiner. Men litt må man yte for å få forhåpentligvis noen flotte isbilder. Om de blir bra er ikke så enkelt å se før en ser dem på dataskjermen i stor størrelse.


I går kveld snødde det litt, men det ble liksom ikke noe utav. Kun et tynt lag som dekket all isen som er blitt på gårdsplassen. Merkelig nok så festet den seg også, så det ble ikke polert som det kunne blitt.


Naturens eget kunstverk helt ureggisert.


Først så skjøre før de blir sterkere og sterkere for hver dag, ja om ikke mildværet kommer.


Tett i tett og ikke en eneste en av dem er like.


Jeg har vært ganske mye på forskjellige blogger idet siste, lange mørke kvelder med lite å se på tv så blir det til at en setter seg ned og surfer litt rundt på nettet isteden. Bloggdesign går i bløgedaler, nå er det tydeligvis inn med at ikke hele innlegget synde på første siden, men en må klikke hit og dit for å få lese og tilbake for å lese tidligere innlegg. Da skal en blogg være veldig givende for at jeg skal vende tilbake til den bloggen. Men man er jo også litt rundt for å få litt inspirasjon om hva en skal blogge om for å få et variert innhold. Hva en skal ta bilder av, hvilke effekter en kan prøve ut med kamera, unike vinklinger på bilder for eksempel. 


Jeg skal innrømme at jeg har vært alt for slapp med å sette meg inn i alle funksjonene det nye kamera mitt har. Nå begynner det å bli en veldig god stund siden jeg kjøpte det, men så er det det da når du har funnet noe som fungerer, så holder en seg gjerne til de 10 tingene en har lært seg. 


Kanskje det er blitt litt for enkelt å ta siste finpussen på et bilde i et bilderedigeringsprogram på data'n en å ta seg tid til å ta det optimale bildet med kamera. Men når man stort sett tar bilder av motiver som ikke er rolig er hurtiginnstillingene på kamera gull verdt. Den hvite engelen har slett ikke tid til å posere veldig lenge om gangen.


Når jeg fylte opp fuglebrettet i går ettermiddag så var det jammen en dompapp der igjen. Den samme som var her i vår tror jeg, spørs bare om hannen og så tar seg en tur snart. Koselig med litt variert fugleliv når en første tar seg bryet med å mate dem.


Onsdag og torsdag skal det snø, så forhåpentligvis så kommer vinteren for fult nå og skiene kan tas fram.


Så gjenstår det bare å ønske en fabelaktig søndagskveld og forhåpentligvis en bra uke som kommer.


Nå er det finaletid på Dogs4All, så da blir det streaming fram til middag... sein middag i dag 😍

* *

2 kommentarer:

  1. Dina foton är jättefina! Jag tar nästan bara foton med automatinställning, har inte orkat lära mig finesserna. Har ni så dåliga tvprogram på kvällarna? Jag streamar mycket på datorn, ska försöka fixa till så jag kan se play-programmen på stora tv-skärmen också. Då kan jag även sitta bekvämare än vid min stationära dator. Kunskapskanalen har blivit min favorit, det finns så mycket spännande program och resor, natur, och djur. Så du träffar på jägare i skogarna? Här är det mest under första veckorna av älgjakten man ser dem. Men det är någon som jagar hare alldeles nära där jag bor för jag hör jakthunden om helgmornarna. Jag har inget emot jakt men jag vill inte ha dem precis runt gården.
    Ha en fin söndagskväll

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk, jeg storkoser meg når jeg tar bilder. Jeg liker best å se krim eller dokumentarer på tv. Jeg har litt sær humor, så det er ikke så mye som er gøy.

      Slett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...