søndag 10. desember 2017

10. luke


På dagens skautur så kom vi over avfallet etter noen jegere. De hadde tydeligvis skutt et rådyr og etterlatt restene i veikanten. Det er jo en skikkelig delikatesse for hundene, men siden det kanskje hadde ligget der noen timer så var det ganske gjennomfrossent. Hailey var gudskjelov ikke interessert, men det var Mounty.


Andre søndag i advent og to lys tennes i kveld. Det har ikke blitt de helt store utskeielsene i dag, siden dagen startet med femten kalde grader, så ble det bare en runde oppe i havna på hundene. Skikkelig festdag for hundene med rådyr sushi.


Vedbæring har også vært en stor geskjeft i dag. Godt jeg var litt mer aktiv i går, da var det en levelig temperatur som både jeg og hundene likte. Det ble en tur rundt om hengebrua på alle fire retreiverene. Brua hadde fått skiftet ut treverket med stålbjelker på ene siden. Spørs om de tar andre siden til uka. Vi møtte ikke en sjel på runden, bare biler. Så turfolket satt trolig inne og tittet på sporten på tv. Det gjorde jeg i dag. Men jeg må si at det er mer gøy å se på når det er fellesstart. Da vinner den som kommer først i mål og ikke den som har startet nesten sist.


Nissen har kommet fram, i år står den på stuebordet isteden for nede i trappa. Synes den pynter opp til tross for at den ikke er rød. Dette er en skikkelig skaunisse som passer på at alle er snille og greie.


Veggnissene har flyttet inn i trappa. To familier er det som bor der.


En rødnissefamilie og en blånissefamilie.


Både jeg og nissefar tok julevasken i kveld. Så nå blir det kos i morgenkåpe, med vaniljeis med blåbær og peanøtter, en skvett pepsi ved siden av. En ny episode av Jul i Blodfjell, som en vel skjønner mindre og mindre av hvem som kan være morderen. Litt merkelig at kona til han som ble satt igjen på taket ikke lurer på hvor han er, eller at det plutselig går ann å fyre i ovnen igjen etter at pipa var tett av et lik. Men kanskje det blir noen løsninger i kveld...


Nå er det 8 arbeidsdager igjen til juleferien, lønning blir det neste uke også. Da er det bare juletre som mangler i stua snart... Ha en flott uke videre!

2 kommentarer:

  1. Hej, rådjurssushi, nu får jag inte visa Blinka detta! Vilken lyx! Och snö har du också fått, men så kallt! Här är temperaturen perfekt, ett par kalla grader, lätt snöfall och jag hoppas vi får en vit jul. Idag ätit julmat, nu kan jag vänta tills julafton. Trevlig andra advent

    SvarSlett
    Svar
    1. Vi har hatt snø en stund, det er så trivelig med snø isteden for søle og regn.

      Slett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...