torsdag 21. desember 2017

21. luke


Det er ikke bare kuer og kalver som fjøsnissen passer på. Jeg var hos Guro også for å sjekke om sauene hadde fjøsnisse hos seg også. Gjett hva jeg fant? En skikkelig nissefar fant jeg!


Yr hadde lovet sol i dag ved tolvtiden, men ved tolvtiden var det fremdeles overskyet da jeg satte kursen mot Guro og sauene. Jeg hørte Guro dreiv på inne i fjøset når jeg kom, så jeg sneik meg til en liten titt før vi gikk ut til de som står ute. Det var en litt skeptisk gjeng som ventet på oss når vi dro fram nisselua og satte igang. 


Vi kom ikke helt inntil sauene så til slutt fikk vi litt hjelp av Ask for å holde fokuset litt bort fra oss, slik at vi fikk plassert på nisselua.


Da var nisselua på plass etter første forsøk, men sauene var ikke like enkle å få til å gå mot kamera. Det ble noen rumpebilder før vi fikk dreisen på det.


Den ene søya ble riktig så fortrolig med nisselua etterhvert. Hun vandret rundt som en primadonna og syntes hun var riktig så flott.


Nisselua satt overraskende lenge på når dem tuslet rundt i innhegningen.


De andre søyene var ikke fult så fortrolig med denne nye nissekona som hadde inntatt flokken. 


Siden lua ikke satt fast så hendte det at den skygget litt for sikten etterhvert.


Lettere oppgitt dame... hva i all verden har kommet inn her til oss nå?


Guro fikk en god ide om å putte litt høy i lua, så kunne vi stikke horna gjennom lua. Da ville den sitte bedre og vi ville få fram at det var en skikkelig julenisselue.


Imponert over hvor lett de så på å ha nisselue selv, men når en annen har den på. Nei da er de skikkelig skeptiske.


Bare julegavesekken som mangler.


Et lite diskusjons råd... hvordan skal vi gripe saken ann nå?


Litt forskjell på oppførselen til sauer og kalver. Men begge egner seg godt som fjøsnisser.


Ask ligger på vent, klar for neste kommando for å samle flokken igjen.


Vi tok ut litt høy av lua for å få en litt mer naturlig "look"


Etterhvert ble de litt nysgjerrige på lua som den andre hadde på, men de ville helst holde litt avstand.


De lurer nok på om jeg snart er fornøyd og skal gå ut av innhegningen igjen. Dagens happening for både meg og sauene. Takk til Guro som stiller opp når jeg spør 👍


Juleklemmer skal en ikke kimse av. Det hadde vi vel trengt mer av noen og enhver. Siv Jensen oppfordret folk til å fortsette å klemme hverandre, man skulle ikke la seg skremme av denne #megogså  kampanjen. Nå skal ikke jeg si hva jeg mener om den, men det er vel der som alle andre steder i verden. Noen sarte sjeler som tar alt galt opp, ja bare sånn av prinsipp. Det var jo en eller annen skuespillermann som gikk ut å sa at det var forskjell på tafsing og voldtekt. Han fikk jo så hatten passet. Men da tenker jeg, ville ikke folk heller blitt tafset på enn å bli voldtatt? Jeg sier ikke at det er greit, jeg sier bare at det er en forskjell...


I dag går det mot lysere tider igjen!

1 kommentar:

  1. Vilka underbara bäbäfoton! Ett får med tomteluva, inte helt vanligt. Vi hade får på bete förut, dom var specielle. Bräkte hela dagarna, men var jättegoda kompisar. Jag tyckte mer om getterna, de var som mer personliga. Vilka fina kompisar du har, inte minst Ask som passar på flocken. Många kramar från pörtet

    SvarSlett

Alltid hyggelig å høre hva du synes om det du leser her. Hadde vært veldig fint med en kommentar i ny og ne... Det setter jeg stor pris på!