fredag 22. desember 2017

22. luke


Da var siste arbeidsdag over for i år, siste lønnsrapportering kjørt og julemiddagen er handlet inn for lengst. Da er det bare å sige ned i sofaen og nyte 10 dager i sofaen!


Ikke nok med det, så er jeg veldig glad jeg ikke bor på Vestlandet nå... ja det frister veldig lite å bli ekstremt gravid i jula. Ja det står i vg i dag, så da er det helt sant. Får håpe det er noen på Vestlandet som setter stor pris på at storken stikker innom utpå nyåret engang.


Det er ikke bare jeg som ser fram til litt late morgner tror jeg. Ronja er rimelig klar for juleferie hun også. I ettermiddag har jeg bakt litt pepperkaker og i morgen er det på tide å ta seg en tur ut i skauen for å finne juletreet.


Pepperkaker er raskt å bake, jeg jukser og kjøper en boks med ferdig pepperkakedeig. Trenger ikke styre så veldig når en skal bake. Ikke trenger en så mye deig heller. Når man har utstyret i orden så er det bare å sette igang.


Når ungene var små så kjøpte jeg noen forskjellige former, det er jo så kjedelig å lage pepperkake menn og damer. Hos Pepperkakeformer har de et stort utvalg. Om du googler litt så dukker det opp mange steder som har godt utvalg av former.


Når en skal steike pepperkaker så er det best om alle er nesten like store og like tykke på samme brettet.


En sånn boks gir ca 5 plater med ferdige pepperkaker.


De trenger kun å steike i 6-8 minutter, så da rekker du ikke å glemme dem bort i ovnen slik at de blir svarte. Jeg gjør stort sett det med brett nummer to, for da er jeg litt opptatt med så spise av brett nummer en.


Du kan sikkert kjenne lukten av nybakte pepperkaker?


God bakst!

3 kommentarer:

 1. Håper det smaker ❤️ Kos deg med jul og alt som hører med.
  Kjøpte en boks med pepperkaker idag, jeg. Og jammen blei det med ei kransekake også 🙊 Skal jobbe i orden, så nå får jula bare komme

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja jula kommer åkkesom, så styre veldig er det liten vits i. Kakene ble veldig gode, så jeg håper det blir igjen noen til jeg får besøk på julaften.

   Slett
  2. Dårlig på rettskrivning, men du forsto hva jeg mente. (Skal jobbe imorgen - så jeg bør komme meg i seng)
   Det er vel en sjanse for at det ligger igjen noen kaker til julaften, nå som det er såååå nært!
   De jeg bakte I GOD TID, er borte for lengst...
   God jul, Lillian!

   Slett

Alltid hyggelig å høre hva du synes om det du leser her. Hadde vært veldig fint med en kommentar i ny og ne... Det setter jeg stor pris på!