fredag 8. desember 2017

8. luke


Pompel og Pilt er som erteris og henger sammen i tykt og tynt på tur. Ikke bare på tur heller, men så si alltid i våken tilstand.


På onsdag var jeg en tur på Stalla med Hailey og Ronja, da var jeg litt frekk og gikk inn i uthuset for å prøve meg på noen stilige bilder. Når en tar mange bilder så er det litt gøy å eksperimentere litt med litt uvanlige bilder.


Stalla er et trivelig lite hus inne i skauen. Det var ikke brøytet innover så vi parkerte ved Halvassbrua og gikk innover.


Dagens gladsak må være en fristende annonse jeg dumpet innom på Finn.no, så nå håper jeg på ny jobb på nyåret. Ellers så prøvde jeg meg på en selvkomponert sausesak til kjøttdeig og spagetti. Det var en merkelig spagetti jeg hadde kjøpt. Den var mye tynnere enn vanlig og når den var ferdig og kjøttdeigen med saus skulle røres inn så gikk den liksom i oppløsning. Det ble bare små biter. Men godt ble det i alle fall. Det er ikke noe en blir mer mett av en pastasaker, men jammen blir en ganske raskt litt småsulten igjen.


Både morgener og ettermiddager har blåtimen.


Søndre Stallen


Vi fortsatte veien innover til vi kom til bommen ned til Rådalsveien. Jentene løp foran som to elleville unger. Det var noen dyretråkk der, så de måtte jo sjekkes ut.


De hadde god tid til det, for jeg gikk med fotoapparatet og knipset i vei langs veien.


Når det nærmer seg julaften så er det lov å tenke litt etter hva en ønsker seg. Jeg må jo innrømme at om det ikke var gaver til jul så kunne en like godt ha hatt en vanlig uke med jobb og helger. Jeg har igjen noen feriedager som jeg skal ta i romjula, men ennå har jeg tre dager jeg skal overføre til neste år. Men hva skal man egentlig med ferie når det er som mørkest i året? Ferie trenger man når det er sommer og lange lyse kvelder, men nå er det ikke mange dagene til sola tar seg en lengre tur innom om dagene igjen.


Forholdsvis mye snø, så Hailey måtte brøyte seg fram til tider.


Venter på at Ronja skal klare å kave seg opp skråningen til henne. Det er etter slike turer det er godt å komme inn i varmen ved vedovnen igjen. Drikke kakao og spise kake. For nå i jula er det jo så mye kake å kjøpe. Jeg er ingen kløpper til å bake, så jeg klarer meg godt med kjøpte. Tenkte kanskje jeg skulle prøve meg på noen "skosåler" i år, men får vente til onsdag da jeg har fri fra jobb med det. Greit å drive på aleine og ikke i helgene når alle er hjemme. Må vel handle inn litt ribbe på onsdag tenker jeg, så jeg er sikker på å ha ribbe til julaften.


Innkalling sitter som det skal helt til hun skjønner at hun skal noe hun ikke vil. Jeg har hatt noen runder rundt huset på morgenen når jeg skal på jobb, for da har hun liten lyst til å være i hundegården med de andre. Det er jo mye mer gøy å få være med å kjøre, uansett hva vi skal. Om hun bare sitter i bilen og ikke får være med på noe spennende ute engang. Så når jeg skal på butikken så har jeg stort sett med meg en hund eller to som sitter i bilen og kikker på de andre som skal inn i butikken for å handle.


Flere som hamstrer julemat


Hailey prøvde å snike seg nærmere når hun oppdaget den, men da fløy den avgårde mellom trærne.


Sogna ved Halvassbrua, lekkert i Strømsoddbygda. Ha en fortreffelig helg, advent og førjulstid. Nå skal jeg kose meg i badekaret før det er en ny episode av "Jul i Blodfjell". Ingen planer i helga, så da dukker det sikkert opp noe spennende jeg kan finne på har jeg erfaring med.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...