mandag 29. januar 2018

Ekstraordinær båndtvang


Det ble endel stemningsbilder i helga, for etter jobb er det dårlig med fotolys ennå. Da er det kjekt å ha litt å gå på til det er neste fridag som en kan ta noen bilder. Kunne jo tatt en tur rett etter jobb, men jeg synes det er litt greit å få i seg litt middag og en bitte liten pause før en legger ivei. Ikke minst har hundene godt av hvil etter maten sin før de skal ut å løpe.


Dørstokkmila kan være lang sier dem, ja jeg har hatt noen lange dørstokkmil jeg også. Det er ikke ofte jeg kjenner på den mila, egentlig kun når det er elendig vær. Ikke bare sånn isj vær, men skikkelig dårlig vær. Det er jo så godt å komme seg ut og få rørt litt på seg etter en lang dag på jobb foran pc skjermen. Jeg er flink til å svinse litt rundt på jobben for å få litt variasjon. Ikke minst er turen rundt kvartalet etter å ha spist lunsj veldig god å ha. Frisk luft og tømt hodet litt gjør at en jobber mye bedre etterpå.


Til tross for skydekke var det rimelig bra månelys i kveld. Da ble det noen kilometer på ski på jordet med hundene. Der holder de seg til løypa, for det er ikke særlig framkommelig for dem i all snøen. De velger enkleste veien de også som alle andre. 


Forskrift om ekstraordinær båndtvang for hunder i Ringerike kommune, Buskerud. 

§ 1 Formål Grunnet ekstraordinære forhold for viltet, med lokalt store snømengder, innføres ekstraordinær båndtvang i hele Ringerike kommune. Dette innebærer at hunder skal holdes i bånd eller forsvarlig inngjerdet eller innestengt, slik at de ikke kan jage eller skade hjortevilt. 


§ 2 Virkeområde Denne forskriften gjelder alle hunder med følgende unntak: - dressert bufehund som brukes til å vokte storfe, sau eller geit - hund i aktiv politi‐, toll‐, militær‐ og redningstjeneste eller under trening for slik tjeneste - hund i bruk som ettersøkshund etter såret eller sykt vilt 


§ 3 Dispensasjon Det kan, etter søknad, gis dispensasjon fra disse bestemmelsene i særskilte tilfeller. 


§ 4 Hund som løper løs Enhver kan oppta løs hund i båndtvangstiden. Hunden skal leveres til hundeholderen. Dersom dette ikke lar seg gjøre skal hunden snarest leveres til politiet. 


§ 5 Straff Overtredelse av denne forskriften straffes i henhold til hundelovens bestemmelser. 


§ 6 Ikrafttredelse Denne forskrift trer i kraft straks og gjelder inntil videre, men ikke lenger enn til 1. april 2018 når ordinær båndtvang etter hundelovens § 6 første ledd inntrer. Ringerike Viltnemnd kan, dersom forholdene tilsier det, oppheve forskriften umiddelbart.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Alltid hyggelig å høre hva du synes om det du leser her. Hadde vært veldig fint med en kommentar i ny og ne... Det setter jeg stor pris på!