fredag 12. januar 2018

Hyttetur


Hva er det med nordmenn og hytteturer? Har dem ikke hytte så har dem båt, eller et feriehus eller leilighet ett eller annet fancy sted så de har noe å brife med i sosiale sammenhenger. Nei jeg er ikke misunnelig på hyttefolk eller båtfolk. Jeg har nemlig hatt hytte på fjellet, jeg arvet en passelig stor hytte fra mormoren min. Hytta lå på et hyttefelt, som alle hytter gjør nå for tiden. Den lå koselig til ved et lite vann, det var så koselig der at alle sauene på fjellet syntes det var et helt vidunderlig sted å tilbringe sommeren også. Når høsten kom så lå det igjen nok gjødsel til en hel potetåker så stor at halve Ringerike hadde har nok poteter det kommende året.   


Skal du bruke hytta på vinteren så blir du møtt av en bitte bitte bitte liten brøytet plass der du har misstanke om at veien slutter foran inngangen. Var du ikke på hytta forrige helg, så blir du møtt av like mye snø du må slite deg gjennom før du i det heletatt får låst opp hyttedøra. Erfaringen fra forrige vinter er at du kommer til å bli våt av svette før du er halvveis til hyttedøra. For sist du var på hytta hadde du ikke tenkt at det ville være mye snø neste gang du skulle dit så spader og snøskyfler står aldeles innerst i vedskjulet. Nøkkelen til vedskjulet er trygt innelåst inne i hytta. Klart det var veldig logisk i august. For i bilen til hytta nå er det slett ikke plass til noen snøskuffe! Har du flaks så har du med den bittelille sammenleggbarespaden som du kanskje har fast i bilen om du skulle være så uheldig å havne bitte litt ute i brøytekanten. 


Skal man på hyttetur må man jo ha med seg en bunke med tidsfordriv, ja så en kan unngå gamle ukeblader fra påsken 1973, gamle spørrebøker med hvem som var finansminister i 1963. Men etter å ha tilbragt endel helger og ferier på hytta, så kan en svarene på disse gamle spørsmålene på rams og ingen synes det er rart at du vet hvem som var finansminister i 1963 eller hva presidentfruen het i 1958. Alle som pleier å være på hytta kan dette. Men hvem som var statsminister i 2014 det har de problemer med å huske.


En ting med hytteturer er all pakkingen før en drar, stoppe på siste butikk før hytta for å shoppe snop og litt mer fornuftige ting til å putte i munnen. Stappe inn i en allerede overfylt bil, av alle klærne og andre kjekt å ha ting. Man skal jo tross alt være borte hele TO netter!! Må man ha så fryktelig mye ekstra med seg da? Det er enorme mengder å pakke inn i en småkald hytte litt i seineste laget fredag kveld, før en sleper de samme tingene tilbake til sine opprinnelige plasser i huset litt i seineste laget søndag kveld, etter å ha tilbragt siste timene i kø sammen med andre som har denne hobbyen også.


Nei jeg er ikke misunnelig på deg og hytta di. Eller båten heller for den saks skyld. Jepp jeg har erfaring med både campingvognliv og båtliv fra oppveksten og mine første år som singel med to unger på et årstid og fire. For å få det til så må jeg grave i noen gamle album med sånne gammeldagse papirbilder. For det blir jo ingen innlegg på en blogg uten godt med illustasjonsfotoer... eller blir det? 

Ha en flott helg, gjør som meg bli hjemme og nyt nærområdet.

3 kommentarer:

 1. Det hadde sikkert vært koselig med hytte, men en må jo ha tid til å benytte den. Det å ha hytte i et byggefelt er ikke mye fristende, rett og slett helt uaktuelt. Og etter denne beskrivelsen er det enda mindre fristende med hyttetur ;) Ei campingvogn på en campingplass 1 meter fra nabovogna er helt uaktuelt. Selv om det selvfølgelig ville vært en forandring i forhold til hverdagen min. Hva som er poenget for folk som til vanlig bor i blokk/ byggefelt og så flytte inn på en ny overbefolket plass forstår jeg ikke.
  God helg! :)

  SvarSlett
 2. He he nei ikke sant, da må man i såfall være så heldig å få kjøpt en eldgammel hytte på fjellet, før reguleringsplanene for bygging kom.

  SvarSlett
 3. Hej, jag bor ju på en liten skidort med slalombackar och skidspår och en fritidsby med en massa stugor. Stugorna kan man köpa och sedan hyra ut de veckor man inte är där själv. Men, det är också många som har sommarstugor i området och då uppkommer alla de problem du berättar om, med oeldade stugor och oskottade uppfarter. Men, detta kom en man på kunde vara något att tjäna lite pengar på så han agerar som en vaktmästare. Han får en uppsättning nycklar och inför att ägarna ska komma så fixar han allt i ordning i stugan och även utanför. Käckt va? Så kul att du gillar Backpacker, jag är fast i Moskva för jag klarar inte frågorna på Vasilijkatedralen!!! Nu tröttnade jag o åker till Paris istället. Får väl komma tillbaka och ta hem de sista poängen i Moskva till våren "LOL" Trevlig lördagskväll! p.s Hade du egna hästar förut, inga kvar nu?

  SvarSlett

Alltid hyggelig å høre hva du synes om det du leser her. Hadde vært veldig fint med en kommentar i ny og ne... Det setter jeg stor pris på!