onsdag 21. februar 2018

Eidsdammen


For å få litt variasjon og ikke minst få luftet noen høyløpske frøkner uten å potensielt få mye besøk på egen gårdsplass, så parkerte vi ved Eidsdammen i dag.


Store gløpper i skydekket, men noe skikkelig solskinn det ble det ikke gitt. Men det var nå mer sol enn hjemme i alle fall, der kom det noen snøfiller på morgenen. Utrolig mange dyretråkk både etter ekorn, elg, hare og rådyr.


Ser du hakkespetten? Det gjør ikke jeg heller, men hørte den godt, så den satt nok i toppen av ei furu.


Jeg var litt usikker på om veien ble brøytet lenger enn til Langvandsbråten om vinteren. Om den ikke ble det, så ble det en kort tur, da måtte vi nok tatt en annen variant opp til Gildredalen eller noe sånt. Der var det brøytet i alle fall.


Hailey sjekket ut alle elgsporene, de var skikkelig spennende. 


De så ut til å være fra i natt eller noe, for litt nysnø hadde lagt seg oppi dem. Men med så mye tråkk, så er det nok noen som holder seg rimelig sentralt når det er så mye snø som nå.


De eneste dyrene vi så i dag var rådyr, bare så synd at det var da vi kjørte bil. Hadde det v
vært litt enklere å stoppe langs veien så kunne det blitt noen brukbare bilder der. Men med høye brøytekanter så er det ikke bare bare å vrenge til siden heller.


Hailey kunne nok ligget på brøytekanten og kikket etter elgen i flere timer, men jeg synes nå det er hyggeligere og ikke minst varmere å bevege seg bitte litt.


Pompel og Pilt på tur. Vi var ikke så heldige at det var brøytet helt til enden av veien borte ved Bergsjøkanten, men noen hadde satt opp en kassefelle. Veien var litt brøytet videre, men det var noen snøfall siden. Siden jeg bare hadde joggesko så valgte vi heller å snu da. 


Hailey eg ganske flink til å stelle seg, så det ser ikke fult så groteskt ut lenger som det gjorde til å begynne med. 


Haren synker ikke så langt ned i snøen, så for den er det forholdsvis framkommelig fremdeles.


På vei tilbake til bilen så det ut til å bli skikkelig solfylt dag, men innen jeg kom hjem igjen var det tjukt lag med skyer igjen.


Det ble endel stemningsbilder på turen. Sola som nesten klarer å skinne gjennom skyene.


Det er flott på landet da, ikke en bil eller annet levende vesener møtte vi. Helt stille skau med en hakkespett som eneste bråkebøtte. Om det var flere av dem, eller om det var en som fulgte etter oss vet jeg ikke.


Ingen hadde stjålet bilen når vi kom tilbake til Eidsdammen heller, så da var det bare å sette seg inn for å dra hjem igjen. Virket som jentene var godt fornøyd med runden de fikk i dag.


Vel hjemme igjen var det på tide å trimme de andre litt også. Regnet med at Mounty ikke var like enkel å få med seg rundt på jordet når løpetispene sto plassert i hundegården. Men når en først fikk litt siget på han så var han ganske grei å snørekjøre med.


Han og Hailey kan bli et godt team etterhvert når hun blir et årstid eldre. Tessy gidder ikke dra og Lady begynner å bli gammel så hun får bare sånne småturer med slikt.


Etter slik innsats så fortjener han litt kos og ikke minst ros. Flotte oppfinnsomme guttepåsan min det.


Etter noen runder i skisporet så var noe av energien borte i det minste og jeg kunne tenke på å finne sofaen for å se litt på at andre gikk på ski.


Lagsprinten gikk rimelig greit både for gutter og jenter i dag. Mounty var godt fornøyd med resultatet når han slappet av på sofaen sammen med meg.


1 kommentar:

  1. Hej, har inte hälsat på på några dagar, tiden rinner iväg fort mellan OS-skidåkning och annat pyssel. Heja Norge vad bra det går för norska laget! Läste nu att Kläbo avstår femmilen, han är mätt. Tack för det säger jag, då får nån annan chansen, haha Svenska herrarna verkar trötta och tänker åka hem istället, dålig inställning tycker jag. Kämpa ska man göra, som finnarna, det går uselt dåligt men de kämpar på. I Finland satsar man inte så mycket pengar på idrottarna. De får klara sig själva, så nästan alla pluggar eller jobbar vid sidan om idrotten. Ett par dagars spänning kvar, sen blir det en lång paus, fyra år känns långt bort, tänk på alla dem som inte lyckats nu, hur ska dom orka satsa fyra år till?

    SvarSlett

Alltid hyggelig å høre hva du synes om det du leser her. Hadde vært veldig fint med en kommentar i ny og ne... Det setter jeg stor pris på!