torsdag 15. februar 2018

Kloke ord om hund


Dagens funderingar kretsar kring hur extremt svårt det är att vara en bra, duglig hundägare i Norden idag. Efter ett x antal år med FaceBook lär man sig en hel del!

1. Du får inte använda dig av stryphalsband, halti av någon form, selar hindrar rörelseförmågan så det är inte bra det heller, halsband kan skada hunden vid ryck och flexikoppel ska definitivt förbjudas. Använd helst inte koppel, låt hunden vara lös men.. Ha inte hunden lös, den kan störa andra och det är ohyfsat.

2. Bestraffa aldrig hunden, ge inte hunden godis, rör helst inte hunden.

3. Man bör helst träna och tävla i alla grenar som finns och inte finns, men hunden får inte överstimuleras. Hunden ska helst vara igång 24/7 och du är en dålig hundägare om du inte får alla titlar som går att få plus fler. Men se till att låta hunden vila.

4. Kupera inte hunden, tejpa inte en kroppsdel på hunden, kastrera inte hunden, klipp klorna dagligen, se till att den ser 100 % korrekt ut och ta den alltid till veterinären om så bara för att den släppt en fis.

5. Socialisera hunden, låt hunden inte hälsa på någon, låt hunden vakta men låt den inte skälla eller morra, låt den inte göra ett ljud - någonsin.


6. Låt aldrig hunden lida, då är du en djurplågare men avliva inte hunden om den ligger i konstanta krampanfall och inte kan röra sig, skriker av smärta och är fullkomligt apatisk. Då är du en djurplågare.

7. Köp inte en blandras men köp för guds skull inte en renrasig heller.!

8. Tro aldrig att du vet vad du gör med din hund eller att du känner den, för det finns alltid andra som vet, kan och känner din hund bättre.!

9. Hunden får inte vara fet, hunden får inte vara smal, hunden får inte vara tränad och hunden får inte vara en soffpotatis.

10. Alla bör ha hund, men skaffa inte hund för du bör inte ha hund och speciellt inte den hunden, men köp en hund!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Alltid hyggelig å høre hva du synes om det du leser her. Hadde vært veldig fint med en kommentar i ny og ne... Det setter jeg stor pris på!