torsdag 8. mars 2018

Mer belæring


Nei nei nei


Netflix belæring i dokumentarer fortsetter. Siden Patran har vært hjemme fra skolen i dag så ble det veldig stille og rolig etter jobb. Så når Patran sovnet på sofaen etter at vi hadde spist litt, så fortsatte jeg min ferd blant dokumentarseriene på Netflix.


Det snødde tilnærmet regn i ettermiddag, så noen skitur ble det ikke i dag. Helt greit for hundene også virket det som. Sånn sett så var det vel bare Hailey som stusset litt over at det ikke ble tur i ettermiddag. Innimellom er det greit at Lady begynner  å bli gammel. Det er ikke mange år siden hun ikke hadde slått seg til ro med det.


I helga er det spådd solskinn igjen, så da blir det utetid for nå trenger en sol og litt varme merker jeg.


I kveld ble jeg belært om narkotiske stoffer. En fulgte et par personer som som brukte forskjellige stoff. Hver episode tok for seg i hovedsak ett stoff. Hvordan det ble brukt, hvordan kroppen responderte på det og ikke minst hvordan denne personen opplevde rusen fra start til stopp. Avhengighets skapning og hvordan de forskjellige taklet hverdagen.


Slik funker dop er egentlig ganske fascinerende, hvordan alle blir veldig lykkelige og får masse empati for andre og har en nydelig opplevelse hvor alt blir utrolig vakkert. Hvor skremmende fort alt blir til noe helt annet for enkelte og den andre halvdelen som tror de kan hoppe av karusellen akkurat når de vil. Så kommer den medisinske delen av disse stoffene, vurderingen om hva som blir medisinsk lovlig bruk, om de kan bli medisinsk lovlig i framtiden. 


Ingen av brukerne lar seg skremme av ulempene eller nedturene som følger med. De lever kun for oppturene og det å kunne dele den samme opplevelsen med andre. Så utvikler det seg mer og mer til et enmannsshow. Du blir alene og bare må øke dosen for å oppnå samme virkning. Mikser inn sterkere stoffer og mister virkelighetsfølelsen mer og mer. Det jeg likte best egentlig var den vitenskapelig dokumentasjonen som var flettet inn. Hvordan stoffene påvirket hormoner i hjernen og antatt langtidsvirkning av slik påkjenning.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Alltid hyggelig å høre hva du synes om det du leser her. Hadde vært veldig fint med en kommentar i ny og ne... Det setter jeg stor pris på!