mandag 30. april 2018

Gårsdagens etterdønninger


Etter en aktiv dag som en egentlig ikke gjør stort annet enn å sitte på rumpa å vente, for så å løpe noen runder og sitte litt igjen... Ehhhh det kalles jo intervalltrening! Ikke rart jeg er sliten i dag da, når jeg trente intervalltrening i hele går.


Det har alltid lett for å bli litt seint i seng for plutselig så er det ett eller annet en bare skal sjekke litt og wips så har det gått en halvtime eller to. Når en egentlig skulle lagt seg når en starter så blir det i alle fall seint. 


Men når en har vært på utstilling og har fått flotte resultater, ja da bare må man sjekke bildene som er tatt og aller helst få den gledelige nyheten ut på det store internettet. Rart det der hvordan tidene har forandret seg. Før måtte en vente på diverse medlemsblader for å få vite hvordan ting hadde gått om en ikke var der selv. Nå legges det ut bilder nærmest før ting egentlig har skjedd.


Jeg legger ikke ut noe før jeg er hjemme om kvelden igjen og har gjort det jeg skal. Telefonen brukes til det en telefon skal brukes til. Bilder gjør seg veldig dårlig på telefon, så da blir det speilrefleks og dataskjerm. 


Så får vi bære over med regnværet i dag og i morgen og nyte sola når den er tilbake.


Bjørkefink, fugleart i finkefamilien. Ble i eldre tid kalt bergfink. Størrelse som bokfink. Hannen i vår-/sommerdrakt med helsvart hode, rygg og hale, hvit overgump og underside; strupe og bryst rustgule. Vingene er svarte med enkelte lyse striper og bånd. Hunnen er gråbrunt spraglet på hode og rygg, og det er også ungfugler og hanner i høst-/vinterdrakt. 


Hunnen har også hvit overgump (bokfink grønn). Forekommer som hekkefugl over det meste av landet, men i Sør-Norge vanligst i høyereliggende skogstrakter, spesielt fjellbjørkeskog. Trekk- og streiffugl; kan i vinterhalvåret opptre i store flokker ofte i følge med bokfink, som den delvis ligner. Fuglebrettfugl om våren og delvis om vinteren, især på Sør- og Vestlandet. Norske fugler overvintrer hovedsakelig fra Sør-Skandinavia til Nord-Italia. Kommer tilbake til hekkeområdene i løpet av april/mai.


Bjørkefink bygger reir i trær, oftest tett inntil stammen. Reiret er godt kamuflert og består av en fint flettet, dyp skål med fjær og strå. De 5–7 lyseblå eggene med mørke flekker minner om bokfinkegg, ruges i 11–12 dager før de klekkes.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Alltid hyggelig å høre hva du synes om det du leser her. Hadde vært veldig fint med en kommentar i ny og ne... Det setter jeg stor pris på!