lørdag 21. april 2018

I strandkanten


Litt rart det der. Der det er godt tilrettelagt for turer florerer det av krakker også.


På onsdag var jeg en tur på Vik for å få litt nytt turterritorium. Man blir litt lei de samme stiene og Hailey har godt av noen nye impulser til tider. Jeg håpet at Steinsfjorden hadde hatt litt mindre is, men der lå den jammen så si over det hele ennå.


Jeg hadde med meg kamera, i håp om at det kunne bli noen bra fuglebilder. Det var endel fugler der, men ikke så mange som lenger ut på sommeren.


Sothøna var på plass, litt sky ennå så det ble litt langt hold for å ta bilde. 


Stokkendene var på full leiting etter mat, eller kanskje det var redebygging de dreiv med. Snart har de fult opp med egg og etterhvert en skokk med andunger.


Jeg parkerte ved Rema på Vik og gikk gjennom undergangen for å komme ned til strandkanten. Der går det gangvei, men er også et parkområde som en kan gå helt ned til fjorden.


Toppdykker. Med knall sol og så mye is, ble det litt i overkant med motlys. Men det fikk bli som det ble med fuglebilder.


Hailey var veldig oppmerksom på fuglene. I og med at det var endel måker der også, så var de ikke akkurat stille.


I dag har vi hatt nok en aktiv dag for Hailey. Felleskjøpet har sitt årlige vårslepp, vi var en tur nede i byen etterpå. Der ble det skikkelig oppvisning av mange svaner. Det var skikkelig gøy og jeg håper det ble mange flotte bilder. Med vilje har jeg ikke sett på dem, de er fortsatt på kamera. Det er spådd regn i morgen ettermiddag, så jeg gjemmer de til da. 


Når en har med hundene et sted de ikke har vært tidligere eller et sted som det er lenge siden de har vært, så er det mye mer oppmerksomme og nysgjerrige enn når vi går den vanlige runden på tur. De er nok som oss, det er greit med litt forandringer innimellom. 


I kveld har jeg sett på den svenske kunnskapkanalen på tv "Hvordan lure døden" Det handlet om stamceller og genmanipulering av stamceller. Hvordan en kan lage en type celle om til å bli noe helt annet, slik at en kan dyrke organer i laboratorier. Etiske diskusjoner må til mellom forskere og den vanlige befolkningen. Ingen vil vel egentlig ha evig liv, det handler mer om å ha et bra liv uten sykdom og skavanker, den tiden vi lever.


I kveld sjekket jeg terminlista og meldte Hailey på på Øvrevoll i juni. Må prøve å ha litt flyt i utstillingene utover om jeg skal dra henne med på Dogs4all med både internasjonal og nordisk utstilling i november.


Man trenger ikke store hullet i isen før man kan ta en dukkert.


Tenk om vi skulle hatt så lange armer i forhold til vår kropp?


Godt det ikke var tett gjerde så hun fikk fulgt med hele tiden.


Spørs om jeg får ta meg en tur på onsdag igjen, kanskje jeg kan ta en runde i Åsa tilbake for å se om det har kommet noen blåveiser der.På veien hjem kjørte jeg om Røyse, der var Eldstøen i full gang med å plante salat. Den er tydeligvis ikke avhengig av at jorda er varm for at den skal gro videre. Elstøen Gartneri AS dyrker spesialsalater på friland, produksjonen foregår på Røyse som er en halvøy som stikker ut i Tyrifjorden i Hole kommune. Arealenes beliggenhet er meget gunstige for salatproduksjon. Foruten selve salatproduksjonen er det på gården også såfrøavdeling, drivhus, salatpakkeri og lastebiler som sørger for transport og leveringssikkerhet av ferdige pakkede varer. Salat har blitt et helårsprodukt og hos Elstøen Gartneri AS er salatvirksomheten en helårsnæring.Jorda damper i solskinnet og vanningen er satt igang.


1 kommentar:

Alltid hyggelig å høre hva du synes om det du leser her. Hadde vært veldig fint med en kommentar i ny og ne... Det setter jeg stor pris på!