torsdag 10. mai 2018

Pollenvarsel


Alle setter sånn pris på våren og alle godene som følger med. Nåja jeg er nå litt tilbakeholden med rein dyrkelse. Det er pollenet som kommer i strie strømmer, legger seg som et tjukt gult lag på alt som finnes utendørs. Finner det en åpning så kommer det i strie strømmer inn også. Det har ikke vært så enorme mengder ennå, men det tar nok ikke mange dagene til før det virkelig setter inn.


Det ble en runde oppe i havna for å sjekke gjerdet så jeg trygt kan ha hunder løse på tur uten å risikere å møte både det ene og det andre av uskyldige skapninger. Hunder trenger å løpe løse og få strekt litt på beina uten å gå langs veien. Da er det godt å ha et inngjerdet område til det formålet.


Det er ikke bare Hailey som setter pris på det, men de andre forholder seg litt roligere og følger stort sett mer framkommelige områder enn henne. Kvist ingen hindring, mener hun.


Det er bare i dumpene som sola nesten aldri skinner som det ligger igjen bitte litt snø nå om dagen. Men det skal nok bli ganske enkelt å finne snø 17. mai i år.


En liten opplading for hundene før jeg skal på tur til Tigersatden i ettermiddag. En liten utskeielse trenger en fra tid til annen. Håper det blir noe å være fornøyd over da og ikke dårligere enn tidsfyll. 


Nå er det på tide å ta en dusj for å få av seg litt pollen så en slipper å nyse hele veien og resten av kvelden. Kanskje finne noe å ha på seg også, for det er ikke ofte jeg er på galleien. Er jo litt greit å pynte seg bitte litt innimellom, litt annet enn olabukse og joggesko. Men siden det er spådd regnvær i kveld, så kunne vel joggesko og olabukse vært mest praktisk antrekk å ha på seg.


Snøen har herja veldig med trærne i skauen i vinter, spørs om disse klarer å rette seg opp iløpet av sommeren, ellers knekker dem vel neste vinter.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Alltid hyggelig å høre hva du synes om det du leser her. Hadde vært veldig fint med en kommentar i ny og ne... Det setter jeg stor pris på!