lørdag 30. juni 2018

Rabarbrasuppe og bassengkos


Det er noe som hører sommeren til. Helt fra jeg var liten så kan jeg huske at vi hadde kald rabarbrasuppe i kjøleskapet på sommeren. Deiligste tørstedrikken en kan tenke seg.


250 g rabarbra
1 l vann
200 g sukker

Kok rabarbra i vann og sukker til rabarbraen begynner å gå i stykker, ca. 5-10 minutter.


11⁄2 ss potetmel røres ut i 1 dl  kaldt vann til en jevn grøt og hell det i væsken i en tynn stråle, mens du rører godt. Kok opp. Avkjøles i kjøleskapet.


Så er det bare å nyte...


Kos er jammen noe hundene har gjort til gangs i dag også. De har badet opptil flere ganger i bassenget. Lady går bort til mamma og bjeffer ved verandaen, så kommer mamma og kastet tennisball ut i vannet. Det er det beste Lady veit. Hailey er ikke fult så ivrig, men hun jumper ut i vannet på sitt vis. Kommer seg etterhvert tenker jeg, når hun får litt trening.


Bassenget er ikke så fansy lenger, men du verden så glad jeg er for at jeg har det når vi har så varm sommer. Temperaturen er ikke så veldig avkjølende, men de får aktivisert seg i varmen og slipper å ligge å pese i skyggen.


Hailey passer på at alle klarer å komme seg opp fra bassenget. Til tross for at alle klarte å klatre stigen før hun ble født engang.


Er hun i tvil så tar hun tak i nakkeskinnet på dem og drar dem opp.


Hun har heller ingen intensjon om å flytte seg for å gjøre det enklere for dem å komme seg opp heller.


Siden Patran er bortreist en stund så benyttet jeg anledningen til å vaske rommet hennes fra tak til gulv. Vasket gardinene og tørket støv. Med reine gardiner og reint sengetøy så ble det nesten som å komme inn i en blomstereng når en entret rommet.


Jeg har vært ganske så effektiv i dag til tross for at det har vært fridag. Plenen fikk en runde med plendyret, så nå er den forholdsvis kort igjen. Spørs om jeg må vanne den litt i kveld, så den ikke tørker. Det er jo ikke spådd så mye nedbør framover.


Hun er ikke så avansert at hun klarer å få med seg to baller ennå, men det kommer seg nok det også. Når Ronja får det til, så er det bare øvelse.


Kjent Hailey stil.


Har fremdeles full tro på at hun kan gå på vannet.


Men det gikk ikke denne gangen heller


Men hun har lært seg å svømme så det går i det minste ikke helt til bunns.


Ronja tar litt mer sats og prøver å treffe ballen når hun hopper.


Så er det målrettet svømming mot trappa.


Her er det full innsats fra første fraspark


Hailey følger med å prøver på lære


Blink på ballen


Hun er flink til å holde hodet over vann hele tiden.


Lady har full innsats hele tiden. Hun er i vannet omtrent likt med ballen.


Der er det ikke snakk om å holde hode over vann, nei ballen er jo under vann så da må det dykkes.


Nesten litt imponerende


Tessy strekker ut


Det blir noen mageplask iløpet av dagen


Full sats


Strekk ut, nyt helga!


2 kommentarer:

  1. Hahahaha, tack för dagens längsta och gladaste skratt :D Oj, vilken fart det är på dina hundar och så härligt för dem att kunna bada i poolen. Har du tre hundar eller finns det någon mer som inte var med på bilderna?

    SvarSlett
    Svar
    1. Alltid underholdene med slike pelsdotter. Jeg har tre flat coated retrievere, en golden retriever og en cocker spaniel.

      Slett

Alltid hyggelig å høre hva du synes om det du leser her. Hadde vært veldig fint med en kommentar i ny og ne... Det setter jeg stor pris på!