fredag 29. juni 2018

Uka som gikk


Ser en god del bloggere har sånt oppsummeringsinnlegg av uka som har gått. Til tross for at de har laget et innlegg så si daglig. Så denne uka her har jeg prøvd meg på en slik variant. Mest fordi jeg har en mengde bilder jeg skulle ha fått ut og mye for å prøve en ny variant. Rart det der hvor mye mer tid en har til overs når en ikke har små unger lenger. Det er jo begrenset hvor mye disse firbeinte skal aktiviseres også. Dessuten så er ikke husmoryrket noe fengende begivenhet heller. Alt kan utsettes, for jeg har en plan om tak og veggvask iløpet av sommeren. Kanskje et malingsstrøk eller to også, så da haster det jo ikke med litt ukentlige sjauer sånn egentlig.


Sånn ukas beste, ukas opptur og ukas nedtur blir det heller dårlig med tror jeg. Men en vet aldri når uka er over og inntrykkene står i kø, eller er helt fraværende. Litt teflonhjerne når ting ikke er så vesentlige. 


På søndag var det siste feriedagen min, utrolig hvor fort to uker går egentlig. Litt smågrått vær, men sola glimtet til innimellom. Det var spådd at varmen skulle komme tilbake. håper nå ikke det blir nærmere 30 varme igjen jeg da. Fungerer veldig dårlig da, så en får være aktiv før den slår til tenkte jeg. Det ble tur rundt om hengebrua på meg og hundene. Må passe på før jernbanebrua skal rives ned første uka i august. Da kan det bli lenge før det går ann å gå rundt igjen. Da må jeg holde meg på denne siden av elva. Siden Patran jobbet ble middagen enkel, brødskive med stekt egg og tyttebær. Skeie ut før en gjøre når en blir gammel.


Mandag var det første feriedag etter en to uker lang ferie. At det var helt topp da vekkeklokka ringte klokka seks var vel å overdrive, men du verden til overgang det var fra verandakos til intens konsentrasjon. Men i morgen er det bedre allerede tenker jeg. Gradestokken strakk seg til tredve grader igjen og innsatsen ble ikke veldig stor når jeg kom hjem fra jobb.


Patran dro på hyttetur til det blide sørland og jeg ordnet meg stekt egg til middag. Jeg gidder i alle fall ikke å styre veldig med mat når det er så varmt. Da er det mest vesentlig å få i seg nok drikke. Og apropos drikke, så kuttet jeg opp rabarbra og kokte rabarbrasuppe til å ha i kjøleskapet. Det er sommerdrikken sin det. Ellers kan jeg fortelle at jeg har blitt tatt på liste for fosterkatter, fortrinnsvis mamma med ungekull, eller kattunger som blir plukket opp. Høysesongen starter snart, så jeg trenger nok ikke vente så veldig lenge tenker jeg. Det er en unik mulighet til å se om en tåler katt over tid og får en inn en som er utrolig sjarmerende, så kan den jo bli.  


Tirsdag var det fortsatt helt uhorvelig varmt. Planen var egentlig en tur til Kongens utsikt for å ta noen solnedgangsbilder, men når det var så varmt så fristet ikke den gåturen noe særlig. Da ble det en liten kjøretur til Tyrifjorden isteden for å få noen blinkskudd. Solnedgang ble det, og litt posering fra Ronja og Hailey som var med. Så gjenstår det å se hvordan resultatet ble.


Jeg ble sittende å røre til langt på kveld... eh natt egentlig så onsdag morgen var det bare å sove. Jeg har jo fri fra jobb etter to intensive arbeidsdager etter ferien. Tross alt 😉. Skattepengene hadde kommet inn på konto og ingen planer. Ikke fult så varmt, men godt over tjue varmegrader av likevel. Jeg er ikke sånn som sover til langt på dag, men onsdag så ble det vel nesten lunsj tid før jeg sto opp. Hundene er ikke de som holder fred særlig lenger enn halv ni, men onsdag våknet jeg nærmere halv elleve. Jeg hadde vært våken flere ganger fra sju og utover, men sovnet skikkelig når jeg egentlig burde stått opp. 


Dagen forøvrig gikk vel i sammen tralten. Sovnet på verandaen og det var ikke en liten dubb det heller, men snakk om mange timer! Ei på jobben hadde hatt det slik i helga, så det spørs om det er noe som går? 


Formen var ikke så særlig bedre når vekkeklokka ringte torsdag morgen og jeg måtte slite meg opp. Litt tungt på jobben og i lunsjen var ikke matlysten på topp. Arbeidsinnsatsen blir ikke den store når det er så varmt i tillegg til dårlig form, men jeg kom da i mål med det jeg skulle gjøre. 


Da jeg kom hjem var jeg så heldig å bli bedt på middag hos mamma og pappa. Da smakte faktisk maten og jeg var skikkelig sulten. Når jeg hadde spist så var det foring på hundene og litt avslapping på verandaen. Der var det ikke mye kos og sitte, for det blåste noe så innmari at det eneste jeg oppnådde var vel å få vondt i hodet. 


Hundene trengte både avkjøling og trim så da ble det bassenget. Utrolig hvor mye glede en liten tennisball kan gi disse små pelsene. Lady har ikke samme utholdenheten lenger som hun hadde, så nå blir hun faktisk sliten etter en god stund. Tessy og Hailey setter også stor pris på ballhenting, men de tar ikke fult så mye av som Lady. 


I kveldinga hadde jeg lyst på softice og sendte en melding til Kenneth om han og Ingrid hadde lyst til å bli med. Det hadde dem, så vi dro til Sokna for å få stillet islysten. Kenneth prøvde en ny variant av kuleis, med en forholdsvis stor styrke av syntetisk smak, en dæsjh softice på toppen med sjokoladestrø. Jeg klarte meg med softice med krokanstrø. 


Vi ble sittende på krakken bak kafeen til isen ble spist opp og vel så det. Da sola gikk ned var det litt småkaldt med kortermet og litt vind. Så da dro vi hjem. Bare å lade opp til nok en natt før siste arbeidsdag før helga igjen. 


I dag begynte jeg å få taket på mine nye arbeidsoppgaver jeg skal gjøre når produksjonssjefen har ferie. Godt han skal jobbe en uke til, for det er litt av hvert å sette seg inn i. I tillegg så tappet jeg litt flytende over på kanner før jeg  kunne ta helga. Så fredag var det ikke mye kontorjobbing på meg. 


Når jeg kom hjem ble det bading på hundene i bassenget, godt med avkjølelese når det er så varmt. Jeg hadde tenkt meg på en liten tur for å ta bilder av noen vannliljer, men det var litt i tidligste laget ennå. Plutselig sa det bare svupp så satt jeg fast til kneet i myra rundt vannet. Den bare saug seg fast i beinet mitt. Siden jeg egentlig ikke hadde tenkt meg på noen langtur så hadde jeg bare crocks på. For å få opp beinet igjen med sko så måtte jeg sette meg ned for å få dratt til meg beinet. Om jeg sto på det andre så sank det bare nedover og jeg tok ikke sjansen på å sitte fast med begge beina til godt over knærne etterhvert. Langt til skogs så var det ingen som hadde hørt meg rope heller, så da hadde jeg vel lidd den sakte synkende drukningsdøden utpå morgenkvisten engang. 


Men som du skjønner så kom jeg meg opp med begge skoene og kunne kjøre videre så Ronja og Hailey fikk seg en tur. Jeg hadde tenkt å ha med Mounty også, men han ville heller være i hundegården. Tror Lady snart starter opp med løpetid, for han er veldig interessert i henne. Men hun hadde i februar, så det er litt i tidligste laget. Pleier å gå en 7 måneder mellom tidligere.


Vi kjørte opp på Nedre Kollsjø'n. Hadde kanskje tenkt å være der til sola gikk ned, men det var forholdsvis mye knott som ble veldig atal etterhvert. Vannet var skikkelig varmt, men bunnen der ikke helt grei å gå på. Synkebunn og vannet er så grunt at en kan vasse over hele omtrent. Så bading ble med tanken for min del, Hailey og Ronja tok helt av og virkelig koset seg. Det ble mange bilder, noe det stort sett blir når jeg har med apparatet.


På veien hjem så jeg noe hvitt i elva ved Stalla, stoppet i veikanten og kikket og trodde det var traner med en gang. Det viste seg at det var svaner. Jeg snudde og kjørte til Stalla for å komme på riktig side i elva slik at jeg kanskje kunne få noen bedre bilder. Da jeg kom dit viste det seg at de hadde fire små svaneunger. Nydelig familieskue. Utrolig å få se dem så langt til skogs, litt skeptiske isteden for i elva i byen hvor de kommer helt bort til deg. Litt spent på hvor bra de bildene ble, for de holdt seg på god avstand for å beskytte ungene sine. 


Mamma har liljer i mange varianter i flere bed. De blomster forholdsvis lenge og er ganske staselige å ha i blomsterbedene rundt om. 


Jeg hadde noen for noen år siden, men siden de stadig ble slått ned når plenen ble klippet, så kom de tilslutt ikke opp igjen. Men de er noen skikkelig fluemagneter.


De liker seg både i frie bed på plenen og i bed helt inntil solveggen. På den måten er de en anvendelig plante.


Beskrivelse: Liljer er løkblomster som selges både i potte og som snittblomst. De finnes i et stort utvalg farger, fra burgunderrødt til rent hvitt og gult. Liljer er i salg hele året.

Vanning: Snittt stilkene på skrå og sett de i lunkent vann. Fjern bladene nederst på stilken. Liljer i potte vannes når jorden har tørket opp.

Plassering: Liljer kan stå inne i rommet, men holder lenger med en lys plassering. De liker seg ikke rett ved panelovner, det blir for varmt for dem

Gjødsling: Bruk holdbarhetsmiddel i vannet, det gir næring og hindrer bakterier. Du kan gi gjødsel i vannet til potteliljene hvis du vil ta vare på løkene, som du kan om kan sette ut i hagen.


Stauder er kjekke planter, de kommer igjen år etter år og trenger ikke så fryktelig mye stell. 


I moren er det helg igjen og 22 arbeidsdager igjen før jeg skal ut i snøtt tre ukers ferie. Da kan det godt bli litt fint vær, selv om det er spådd knallvær de nærmeste ukene også.

2 kommentarer:

  1. Så bra att du fick för dig att skriva ett veckoinlägg. Då fick jag ju njuta av alla dessa härliga hund- och blombilder. Fantastiska foton!
    Jag hajade till lite när jag läste om Ingrid och Kenneth. Min man hette Kenneth och de namnan har jag bara hört tillsammans när det gällde oss. En underlig känsla med glada minnen.

    SvarSlett
  2. Ja det er litt rart med sånne navnkombinasjoner som en forbinder med noe helt annet enn andre gjør. Kenneth er min sønn og Ingrid er hans samboer.

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...