søndag 17. juni 2018

Våt veikant


Etter en lettere treg morgen ble det tur på Holleia i dag mellom regnskurene. Det regnet før jeg sto opp så det hastet ikke med å få dagen igang. Men å drøye det for lenge er ikke så tess det heller. Fant ut at om jeg gikk litt utover denne siden og veien oppover til Holleia, så kunne jeg gå stien ned til havna her igjen. Da ble det en runde og hundene fikk både tilgang til vann og løpe løse siste delen av turen, når vi hadde passert gjerdet.


Om det skulle regne på turen så blir en ikke så våt i skauen, da kan en trekke under noen busker. Går en på veien har en ikke noe ly i noen retninger. Jeg tok ikke med meg fotoapparatet, det var skikkelig dumt. Det satt en tiur i veikanten og den tok til vingene når vi nærmet oss. Kunne blitt noen flotte bilder, men stort sett så er alle opplevelsene mine med store fugler når jeg ikke har apparatet tilgjengelig. Det er så typisk..


I helga var det EFIT igjen, men det glemte jeg helt bort, jeg har jo tross alt skikkelig feriemodus. Men på onsdag er det en ny mulighet, så da tenkte jeg at jeg skulle slå meg på. Jeg har fortsatt ferie da, men har fått meg et spennende oppdrag, så da kan det bli et litt variert innlegg. Om jeg skal dokumentere dagen min så er det jo litt greit om det ikke bare er bilder fra verandaen. Litt greit er det å lese om andres hverdager også, har funnet noen blogger der som jeg har fulgt videre. Det var derfor jeg kom på at jeg burde slenge meg på neste runde. 


Litt planer for den kommende uka har dukket opp, Patran hadde lyst til et besøk på Langedrag, så da får vi prøve å få til det. Sikkert spennende å være tilbake når hun har vært utplassert der i fjor vår. Alle dyrene er sikkert i vårrøytingen sin, men det får bli noen bilder for det tenker jeg, så får det heller bli en skikkelig fototur til høsten isteden.


På ettermiddagen var det både regnvær og tordenbyger, men de holdt seg et godt stykke borte. Før så var jeg livredd i tordenvær, men alt en er redd sitter mellom ørene. Så gjør en en liten innsats selv så løser det meste seg. Jeg liker det ikke, men jeg kan fint sitte rolig i sofaen eller på verandaen å se på lynene. Tidligere var det å lempe hunder og barn inn i bilen og kjøre. Etterhvert var det ganske slitsomt, så da måtte jeg gjøre noe med det fant jeg ut. Og det klarte jeg helt selv. Det er bare å gå inn for å tenke annerledes.


Det er ikke så ille å være dum, for dumme mennesker er slett ikke selv klar over hvor ubegavede de er. Dette er konklusjonen på en ny amerikansk undersøkelse utført ved Cornell University. En rekke forsøkspersoner ble satt til å løse en del logiske og grammatiske oppgaver, og etterpå skulle personene vurdere sin egen prestasjon. Det viste seg at de dumme – som hadde flest gale besvarelser – selv mente at de lå best an. Omvendt undervurderte forsøkspersoner som hadde løst oppgavene riktig, sine egne prestasjoner og satte spørsmålstegn ved dem.


Deretter ble oppgavene fordelt blant forsøkspersonene i urettet tilstand, slik at de kunne sammenlikne besvarelsene. Da holdt de dumme deltakerne fortsatt fast ved at de var blant de beste i gruppen. Forskerne konkluderte med at lav intelligens og manglende selvkritikk hører sammen.


Synsfeil eller ikke. Briller er en god idé – i hvert fall hvis du vil fremstå som en ekstra smart og ettertenksom utgave av den menneskelige rase. Uttrykksfull tale med variasjon i tone og volum, samt et minimum av pauser, øker både troverdigheten og inntrykket av intelligens. Personer som var flinke til å holde øyekontakt, ble automatisk oppfattet som smartere.


Mennesker som bruker mange kraftuttrykk og skjellsord, har generelt et langt større og mer utviklet ordforråd, noe som samtidig er et tegn på en høyere intelligens.


99,9 % av arvemassen din ligner den alle andre mennesker bærer rundt på. Men i den siste delen er du unik. Og de riktige genvariantene kan gjøre deg supersterk, utrolig frisk eller gjøre at du aldri får beinbrudd.


Innen dagen var over så kom jammen sola, det tyder bra for morgendagen. En uke til med ferie, og jeg har ennå dager ledige uten planer. Men det blir vekkeklokke i morgen da, så Patran kommer seg på siste skoledag.


Når det verste regnværet var over så var det to jenter som var riktig så villige til posseringer. Ingen av dem er redd for å bli våte på potene, så her er det full fart om det er regn eller solskinn.


Hailey er meldt på utstillingen på Elverum 11. august og på Ringerike litt seinere i august. Hadde tenkt å ta den i midten også, men der var det bare manuell påmelding. Om de ikke gidder webpåmelding så kan de la være å få mine penger. Ingen som sender påmeldingsskjema lenger og betaler med kontonummer. Jeg har ikke tenkt å melde på flere utstillinger før det er Dogs4All i november. Ja om alt er bra på HD/AD røntgen. Om det ikke er det så blir det bare lokale småutstillinger. Liten vits i å legge mye jobb ned i noe du ikke kan bruke videre da. Så nå er rekvisisjon bestilt via mine sider hos NKK slik at jeg får resultatene med engang avlesningen er foretatt slik at jeg slipper å vente på faktura. Blir spennende framover nå.


Snart siste innblikk i fuglekassa, nå er det nok ikke mange dagene før den er tom for unger. De tester vingene etter beste evne til tross for den trange plassen det har blitt.

* *

Meisemor blir satt stor pris på fortsatt.

2 kommentarer:

  1. Tråkigt nog har livesändningen upphört för den här säsongen.
    https://luontolive.wwf.fi/norppalive/ där är länken, men nu finns bara små klipp från tidigare att se där. Över en miljon visningar har det varit

    SvarSlett
  2. Jag bifogar här en länk till en finsk livekamera i ett havsörnsbo med ungar
    http://albicilla.info/wordpress/merikotka-live/ jättespännande tycker jag

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...