mandag 13. august 2018

Egen avling


I år har jeg virkelig fått sansen for litt gartner liv. Tenk å kunne plukke inn sine egne tomater som ikke er blitt dælka med av andre eller som har fått en dæsj sprøytemiddel i utviklingen.


Tomater som er varme av sola, plukkes av planta og kan spises med en eneste gang. Til neste år skal jeg så tomatplanter selv og kanskje utvide repertoaret med en eller to ting til. Spørs om jeg må lage en slags drivhus sak, så de får stå i fred for både katter og hunder og andre som snoker. Jeg er jo aldri på ferie så jeg trenger ingen som skal se etter eller vanne dem.


Sist det blås så knakk buskene som fyrstikker.


Det er mengder med rognebær i år, men de er forholdsvis blasse i fargen. Har ikke lagt merke til at rognebæra skifter farge utover høsten, men en får se i år. 


Det er så sjelden det kommer en skur, så når det regner litt må man ut med kamera for å forevige begivenheten. Men den siste tiden har det nå vært mer regn enn de siste månedene tilsammen.


Siden jeg måtte vente på pakkelevering i dag ble det ikke noen fjelltur, men en liten skautur. I skauen i dag var det et yrende dyreliv. Jeg så ikke mindre enn to forskjellige elger og hørte et par storfugl. Jeg hadde ikke engang parkert bilen på Havikskauen før jeg så elgen som leet seg litt inne i skauen. Det var ikke så godt å få noe godt bilde da det gikk en stund før den stoppet for å titte.


Vi parkerte ved veikanten og så la vi ivei innover bomveien.


Det var ikke så varmt å gå innover da det tidvis var endel skygge fra trærne.

-
Vi krysset en bekk og da var ikke hundene vonde og be for å få en dukkert. Drikke er alltid godt når en er på tur.


Til tross for at det har vært så tørt så var det mengder med tyttebær i skauen.


Etterhvert ble det ganske varmt så jeg tenkte jeg kunne gå ned til Blikksrudlangvannet for å bade, men det var ikke så enkelt. Det var bare myr og siv rundt kanten. Jeg hadde gått litt for langt til å gå ned på odden med fjell som går ut i vannet og gjør bading mulig.


Jeg prøvde meg på en avstikker, men det var ikke mulig å komme ut i vannet.


Etterhvert ble det riktig så uframkommelig. Det var da vi så dagens andre elg.


Vi tok isteden en liten avstikker ved Hanserud for å se om vi kunne få litt utsikt. Helt til Høgnipa hadde jeg ikke tenkt meg i dag.


På vei tilbake til bilen møtte vi ei dum kjerring som kom med to løse mastiffer. Jeg sa vel litt hva jeg mente om det når jeg kom med både hannhund og to løpske tisper, samt at det var mye elg i området. Hun tok dem i bånd når jeg ikke flyttet meg i alle fall. Jeg er så lei dumtrøkk som ikke skjønner at det ikke bare er dem og de jævla bikkjene deres som faktisk hører hjemme i naturen på sommeren.


Hailey satte pris på en skikkelig dukkert.


Her kunne det stått en elg her, da hadde det blitt fint bilde av den. Men de er ikke akkurat av det slaget som poserer.


Nyter fortsatt ferien, nyter turer... Ha en fortreffelig aften.

2 kommentarer:

  1. Jättegott med egna tomater. Dina ser väldigt fina och goda ut :D
    Härliga bilder från promenaden och det blev ju extra spännande med älgmöten :)

    SvarSlett
    Svar
    1. De er veldig gode og søte. Alltid gøy å møte dyrene i sitt rette element.

      Slett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...