mandag 17. september 2018

Rydding i hver krok


Jeg har ingen planer om å flytte, så da må man ta en ryddesjau som om man skulle flytte fant jeg ut. Her har jeg bodd siden februar 1994 og da sier det seg selv at det er mye kjekt å ha som samler seg. Det hjelper ikke stort at den ene etter den andre flytter ut og bare tar med seg det som en aller helst vil ha og ikke minst trenger.


Det er jo så kjekt å sette igjen ting hos'a mor. Sånn i tilfelle en kanskje skulle ombestemme seg for å hente det. Jeg har tenkt å male nede også, så da må man ikke minst rydde og forhåpentlig vaske tak og vegger før lysta går over. I helga har jeg ryddet bort to søppelsekker med klær som ikke passer noen. Sortert mine klær så en kan finne fram i klesskapet.


Neste steg etter rydding er vasking. Det er utrolig hvor mye spindelvev det er bak i kriker og kroker. For når en samler vedfyring og hunder på samme stedet, så har det en magnetisk tiltrekningskraft på hverandre. Når en rydder bort alt en ikke trenger så blir det mye ledig plass og særlig hjørner viser hva som bor eller har bodd der.


I dag ble det ikke noe rydding etter jobben og middagen. Det blei en runde i havna på hundene før regnet kom, så det var greit vi ikke la i vei ut til Veme i ettermiddag. Jeg nevnte for pappa her en dag vi gikk tur, at det hadde vært fint med et steinbord under bjørka på gårdsplassen. Det står en krakk der på sommeren da hadde det vært kjekt med et bord. I dag kom han med ei steinhelle han hadde funnet oppe i et steinbrudd. Firkantet og kjempetjukk, men glatt og fin. Nå gjenstår det bare å finne en sokkel til denne, så den ikke velter over ende når tælan herjer til våren. Noe så tungt må stå støtt, ellers kan jo både to og firbeinte dø om den velter. Det var ikke akkurat gravstøtte jeg hadde tenkt å ha på gårdsplassen.


Hailey fant noen skikkelige godsaker på tur, så da var det bare å fortsette turen ned til elva når jeg egentlig hadde tenkt meg inn igjen. Greit å få av det verste ute og ikke inne så lenge det er varmegrader ute. Ronja blei badet inne i går så i ettermiddag ble det klipping av henne. Hun lå på fanget i kveld da vi så på tv, da børstet jeg gjennom hele pelsen. Den blir gjerne litt småtuggete når den har vært en runde i skauen. Da snorket hun høylytt og jeg kunne gjøre hva jeg ville med henne. Det er godt når de firbeinte slapper så godt av når du steller med dem.


Patran begynner å bli litt småforkjølet, så i dag ble det hvitløksmarinert ytrefile av gris til middag. Skivede stekte poteter og smørstekt asparges. Det var skikkelig knallgodt, så en spiser jo mer enn en egentlig behøver. Litt vaniljeis ble det til kvelds, så skal resten av uka bli slik så må det nok bli noen skikkelige langturer før uka er omme. Eller så må jeg komme igang med vaskingen min, det er slitsomt for både kropp og sjel...


Det er spådd opp mot en tjue varmegrader og solskinn den kommende uka, så da ville jeg vel ikke akkurat satt pengene mine på vasking og inneaktiviteter... vinteren med lange mørke kvelder kommer tidsnok for inneaktiviteter. 


Fire dager til nå så er det helg igjen, og tre måneder igjen til jul!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...