søndag 7. oktober 2018

Gladmandag


Mandager er godt kjent fra før for sitt relativt dårlige rykte. Enkelte mennesker misliker mandagen så sterkt at de skriver sanger om det for å få ut sin misnøye over dagen som knapt er verdt kalenderen den er skrevet på. I Storbritannia har regnestykket til Cliff Arnall ført til opprettelsen av nettsiden Beat Blue Monday, hvor brukerne oppfordres til å komme med sine beste tips for å gå dagen i møte med et smil.


Den britiske psykologiprofessoren i 2005 lagde den litt innviklete formelen [W+(D-d)]xTQ MxNA, hvor W står for vær, D for gjeld, d for tiden siden jul, T for tiden som har gått siden du mislyktes i å kvitte deg med en uvane, M for motivasjonsnivå og NA for hva du har å se fram til.


De fleste opplever perioder med nedstemthet i løpet av livet. De fleste har en selvkritisk side. Den er ofte hard mot oss, i dårlige perioder kan den indre kritikeren fort ta overhånd.


Det er for eksempel fort gjort å henge seg opp i små ting, og overanalysere dem. Menneskehjernen har en negativ partiskhet. Enkelt forklart veier negativ informasjon tyngre enn positiv informasjon. Dette gjør det enklere å tenke negativt enn positivt.


Forskning viser at trening, og å ha mål, vil øke livskvaliteten og lykkefølelsen. Reflektér over, og finn din egen definisjon for suksess.


Jeg tror min mandag kommer til å bli knallbra i morgen jeg da. Til tross for at vekkeklokka kommer til å ringe litt før klokka seks. Det er jo ikke spådd snø ennå, så kanskje jeg får til en fjelltur før den laver ned igjen i fjellet. Ser det begynner å bli ganske glissent på Norefjell, så da er det håp.


Jeg hentet Merethe i dag og Patran kommer hjem i morgen. I morgen ettermiddag skal jeg hente lammelår for hundepasset tidligere i sommer. Så iløpet av uka skal vi ha lammesteik til middag.


Om 12. mandager så er det julaften og det er bare å glede seg til skikkelig julestemning og snøen som laver ned. Når det blir desember så skal det liksom være skikkelig vinter og det er bare å glede seg til sola skal begynne sin ferd mor sommeren og lengre dager. 


Sist Patran var hjemme så kikket vi litt på gamle bilder, vi skulle egentlig finne noe til jul, men så ble det gamle feriebilder isteden. Kanskje vi skulle dratt til Hellas igjen og nyte varme forsommerdager, knall blått vann og koselige murbygninger igjen. Skape nye egne minner og slette gamle. Ha en flott uke alle sammen!

1 kommentar:

  1. Härliga frostbilder och tänkvärda ord. Visst mår man bättre av att se det som är bra i livet men utan att helt stänga ute andra känslor :)

    SvarSlett

Alltid hyggelig å høre hva du synes om det du leser her. Hadde vært veldig fint med en kommentar i ny og ne... Det setter jeg stor pris på!