lørdag 27. oktober 2018

Klarer sjøl


Når både kalenderen og værmeldinga er enige om at snøen snart laver ned, da er det bare å gjøre en innsats for å komme seg helskinnet uten problemer dit en skal. Det er nok aller siste sjanse for fjelltur snart, siden det er spådd snø på tirsdag. I dag ble det ingen fjelltur på meg, det blås iskaldt nede i lavlandet så da kan en vel tenke seg hvordan det blås på fjellet.


Jeg er stolt av at jeg alltid har skiftet mine dekk selv. Leif skulle imponere i begynnelsen når vi var sammen, men det var ikke veldig mange gangene som han skiftet. De siste ti årene har jeg gjort det selv igjen. Jeg tok en prøvetur til Sokna og handlet bitte litt, fylte luft i dekkene, men jeg vet ikke hvor mye det skal være da, for trykkmålerene virker jo ikke før jeg har vært hos Opel og fortalt bilen at den har luft i dekkene sine. Noe så tragisk patent at en må på merkeverksted for at bilen skal skjønne at den ikke kjører på felgen.


Jeg passet på når pappa var ute med traktoren i dag, så kjørte jeg inn i uthuset for å ha hardt gulv til jekken. Viktig med stødig underlag så den ikke velter og da hadde jeg sikkert fått bilen over meg med min flaks. Bare å sette seg på rumpa og løfte, skru og fikse så en sparer ryggen. 


Jeg skjønner ikke jeg at mange jenter er redde for å bli skitne på fingrene og roper på hjelp for de minste gjøremål. Kom igjen jenter vær nå litt selvstendige, ta ansvar for det du faktisk kan klare selv. For det er faktisk ikke veldig mye du ikke klarer selv! Med stor dose pågangsmot og ha trua, ikke gi opp med en gang så er det utrolig hva som løser seg på sikt.


Alle kattungene var med ute når jeg skiftet dekk, men de var ikke like interesserte i å følge med på hva som foregikk i uthuset. Oliver kommer seriøst til å dø ung. Han kommer til å utforske nærområdet så til de grader på alle tenkelige og utenkelige steder. 


Det må jo bare gå galt på sikt.


Om Hailey tror hun kan ha en pinne i fred når hun ligger på gårdsplassen for å døyve tiden før vi skal gå tur. Jeg har nemlig lovet dem en tur når jeg har skiftet dekk og fylt luft i dem. Når hun gnager så leer enden på pinnen seg og er veldig fristende for slike små firbeinte saker.


De var ganske ivrige alle tre en stund.


Lurven og Oliver var de som var mest ivrige på å sette til livs denne greina.


Siste innsats nå så...


Så var den "død"


Hvor er neste bytte? 


Husk å stille klokka før du legger deg, så du kan nyte sovemorgen i morgen. Klokka skal stilles tilbake, så du kan sove en time lenger. Og forhåpentligvis så blir det siste gangen vi stiller klokka hit eller dit!

6 kommentarer:

  1. Jeg har kløyvd ved, gravd kloakkgrøfter, trilla trillebårlass på trillebårlass med singel, jeg har kappa panel, brukt spikerpistol, lagt takpapp, klatra omkring i stillas som en apekatt - og jeg har ramla gjennom stubbloft og slått meg gul og blå - men aldri bytta dekk!
    Tror nok jeg skulle greid det, men jeg gidder ikke - sier til gubben at det er mannfolkgreie 😅 (de siste åra har det endt med at jeg har levert bilen på verksted og for å få jobben gjort :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ps. Skulle ønske vi hadde sommertid hele året!

      Slett
  2. Jeg gjør alt jeg klarer selv jeg. Litt Pippi jeg. Det har jeg aldri gjort, men klarer det sikkert. Og ja mye gjør at en slår seg gul og blå. Husker min første sommerjobb som forskalingssnekker...

    SvarSlett
  3. Jag har bytt däck ett antal gånger och förr gjorde jag och min man det mesta arbetet med hus och tomt själva. Nu är jag både lat och med värk och betalar hellre andra för att göra jobbet. Bra gjort att du gör allt själv. Det stärker självförtroendet att klara mycket på egen hand.

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...