torsdag 29. november 2018

Litt julestemning


Hva går det av meg da? Når jeg vasket i dag så fant jeg like så godt fram litt adventsstjerner og juleduker. Når jeg først var ned i boden så ble det med en nisselykt og veggnissene er også flyttet inn allerede. Jeg pleier da aldri å pynte før første desember, i alle fall aldri før første advent. Nå kan det bare gå en vei med julestemningen og det er oppover.


Kanskje lar jeg meg påvirke av "alle andre" som legger ut bilder av at de stryker juleduker, henger opp lyslenker både ute og inne, julegardiner og julestjerner, Det kom opp tre adventsstjerner her i dag, en i stua, en på kjøkkenet og en i soveromsvinduet mitt. Eller kanskje jeg kom i litt julestemning med reint hus før helga og at alle ungene skal komme og spise på lørdag. Jeg har laget adventskalendere til alle sammen i år, men gikk beskjed om at det ikke blir noen julegave på julaften, men smågaver gjennom hele desember isteden.


Eller kanskje det er den julepyntede byen som gjorde underverker da jeg var på kino her en kveld? Det lyser utvilsomt opp når julepynten preger området, så i morgen tenkte jeg at jeg skulle henge opp lys på treet ute også... ja for å få full julestemning her. Har vel ikke så mye å si om det er en dag eller to for tidlig. Husker jula hjemme når jeg var liten, da skulle ingen ting skje før 24. desember. Om treet ble pyntet seint på kvelden 23. så måtte en for all del ikke sette i kontakten så det lyste før neste dag.


Kinoen var veldig bra og de to timene og det kvarteret bare ble borte liksom. Mye bra musikk og mye bra skuespillere, så om du ikke har sett den og liker Queen musikk, da er det ikke noe å lure på. Synes den sluttet litt for tidlig, den kunne jo inneholdt litt fra det siste året han levde, ikke sluttet med LiveAid konserten de holdt.

Om jeg skal ha juletre inne i år? Jeg har vel ikke helt bestemt meg ennå ...

2 kommentarer:

  1. Litt julestemning er jo fint nå til advent. Tøft bilde det siste :)

    SvarSlett
  2. Visst blir man påverkad av andra och jag tror att det pyntas tidigare varje år. Jag väntar också till första adventshelgen innan ljusstakar, stjärnor och tomtar kommer fram. Men precis som för dig så var min barndoms jular annorlunda. Vi barn somnade på kvällen före julafton i ett hus med bara en enda elektrisk ljusstake och en vanlig adventsljusstake. På julaftonens morgon, när vi vaknade, hade mamma pyntat och då var det plötsligt väldigt mycket jul. Det var en jättehärlig känsla men så länge kan inte jag vänta nu :)

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...