onsdag 21. november 2018

Thanksgiving


I USA feires Thanksgiving alltid den fjerde torsdag i november. Thanksgiving Day er en høytidsferie. Det er en fridag for den generelle befolkningen, og skoler og de fleste bedrifter er stengt. Thanksgiving Day er tradisjonelt en dag for familier og venner å komme sammen for et spesielt måltid. Måltidet inneholder ofte kalkun, fylling, poteter, tranebærsaus, saus, gresskarpai og grønnsaker. Thanksgiving Day er en tid for mange mennesker til å takke for det de har.



Thanksgiving Day parader holdes i noen byer og byer på eller rundt Thanksgiving Day. Noen parader eller festligheter markerer også åpningen av julehandelsesongen. Noen mennesker har en fire-dagers helg, så det er en populær tid for turer og å besøke familie og venner. Offentlige transittsystemer opererer vanligvis ikke på deres faste rutetabeller.


Thanksgiving Day det er en av de travleste perioder for reise i USA. Dette kan forårsake overbelastning og overbefolkning. Sesongparader og travle fotballspill kan føre til forstyrrelse av lokal trafikk. Thanksgiving Day har vært en årlig ferie i USA siden 1863. Ikke alle ser Thanksgiving Day som en årsak til fest. Hvert år siden 1970 har en gruppe innfødte amerikanere og deres tilhørere arrangert en protest for en National Day of Mourning på Plymouth Rock i Plymouth, Massachusetts på Thanksgiving Day. 


Den første Thanksgiving Day ble holdt i El Paso, Texas i 1598. En annen tidlig begivenhet ble avholdt i 1619 i Virginia Colony. Mange sporer opprinnelsen til den moderne Thanksgiving Day til høstfestet at pilegrimer holdt i Plymouth, Massachusetts i 1621. Men deres første sanne takknemlighet var i 1623 da de takket for regn som avsluttet en tørke. Disse tidlige takknemlighetene tok form av en spesiell kirketjeneste, i stedet for en fest.


I andre halvdel av 1600-årene ble takknemlighet etter høsting vanligere og begynte å bli årlige hendelser. Det ble imidlertid feiret på forskjellige dager i forskjellige lokalsamfunn, og på enkelte steder var det flere enn en taksegging hvert år. George Washington, den første president i USA, proklamerte den første nasjonale Thanksgiving Day i 1789.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...