fredag 9. november 2018

Trost i taklampa

'
Med det griseværet det er spådd i helga så er det vel bare å være flink inne. Spørs om småpusene aller helst vil være inne de også da. Men du får ha en riktig god og givende helg, om du velger å være ute eller inne, hjemme eller borte...


Da Alf Prøysens eneste roman, Trost i taklampa, utkom i 1950, solgte den hele 60 000 eksemplarer på ett år. Fra sitt arbeidsværelse i Nittedal skapte den bejublede visesangeren en fortelling om fraflytting fra bygdene – et økende problem etter krigen.


Jeg derimot har ikke trost i taklampa, men det er vel bare et tidsspørsmål før jeg får pusekatt i taklampa. Han er på god vei, så over halvveis til taklampa i en alder av snaue seks måneder.


Belønningen varte ikke lenge, men det er vel fånyttes å lime på halefjærene igjen. Potetskrika har fått ny plass, men når han opp hit også så går rypa mi i samme slengen.


De andre kattene er helt uskyldige og stort sett sover inne. Oliver er slett ikke som katter flest, han er høyt og lavt med stor intensitet.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Alltid hyggelig å høre hva du synes om det du leser her. Hadde vært veldig fint med en kommentar i ny og ne... Det setter jeg stor pris på!