tirsdag 6. november 2018

Yes-vember

YES! Endelig no... eller, YES-vember mener jeg! Hvordan tror du det ville vært om alle sa JA til alt mulig en hel måned? For det er det YES-vember handler om. Å våge si YES når man egentlig ikke tør.


Kanskje det er bare meg, men en måned som har ordet 'Nei' i navnet heter ikke oppmuntrer mye hurrarop. Men ved en tilfeldighet kom jeg over dette fenomenet på nettet en dag. Litt søking rundt og dette var et gammelt fenomen. Med litt ettertanke så kan det være lurt å bytte ut negative tanker med noe positivt. 


For meg slutter November å være en av de mellomliggende månedene; det er ikke lenger Halloween, men det er ikke helt jul heller, gresskarene har gått av, men det er for tidlig å sette opp juledekorasjoner, bladene har stort sett falt, men det er fortsatt ikke kaldt nok til en glitrende frost eller snø ... hva er vi ment å gjøre med denne måneden? Normalt bruker jeg november å telle dager bort til desember. Så i år sier jeg ut med november og inn i JA-Vember!


Så ... Vil du ha en "ja-ja-ja-vember" eller en november?


Jeg har kjøpt meg en svensk bok som jeg ikke fant på norsk noe sted. Den heter 52 lister for et lykkeligere liv. Der har du tips og øvelser så du får endret et negativt fokus til noe positivt. Og som tittelen sier, et lykkeligere liv forhåpentligvis. Da ville det være lurt å starte med liste en i uke en av et nytt år, siden det ikke er mange ukene til vi faktisk skal starte på 2019!


Jeg har hatt noen tunge år, men har vel følelsen av at jeg har brukt siste året på å endre fokus fokus og rydde unna ting som gjør at energien blir borte. Det gagner ingen å ha energisluk i sin nærhet. Noe kan være sårt å få satt i gang, tungt og gjennomføre, men forhåpentligvis så blir det mye bedre etterpå. 


Dyr har alltid gitt meg ro og ikke minst mye glede, så i sommer flyttet det tre kattunger inn. Det har jeg ikke angret på. Nå begynner de å betale for maten også. Oliver har tatt noen mus, men i dag var jammen Lurven observert med mus i munnen han også. Nå er det bare for Daisy å komme igang med å bidra til husleia også.


2 kommentarer:

  1. Låter som ett bra val, att rensa gör livet lättare. November för mig är vila, sova tidigt, lugna kvällar, inga större inplanerade aktiviteter utan bara återhämtning.
    Kram Helena.

    SvarSlett
  2. Fornuftig tankegang! November er den tyngste måneden i året, men "snart" snur sola og det igjen blir lysere tider.

    SvarSlett

Alltid hyggelig å høre hva du synes om det du leser her. Hadde vært veldig fint med en kommentar i ny og ne... Det setter jeg stor pris på!