fredag 14. desember 2018

10 dager igjen til jul


"Ånd, ta meg med hjem!" ropte Scrooge. Og plutselig så oppdaget Scrooge at han var hjemme i sitt eget soveværelse. Han krabbet opp i sengen sin igjen og falt i dyp søvn. Da klokken slo ett, våknet han, Et spøkelsesaktig lys skinte inn til han fra rommet vedsidenav. I samme øyeblikk som Scrooge la hånden på klinken, lød en ukjent stemme. "Kom inn!" Scrooge åpnet døren - og fikk se at rommet var helt forandret. 

I hauger på gulvet slik at det formet en slags trone lå kalkuner, fruktterter, plumpuddinger, rødgladende kastanjer, kirsebærrøde epler, saftige appelsiner, søte pærer og dampende punsjeboller. Over alt sammen satt en munter kjempe som var strålende å se på. "Jeg er Gjenferdet av Årets jul" sa ånden med rungende stemme. "Rør ved kappen min!" Scrooge gjorde som han fikk beskjed om og alle de deilige matrettene forsvant. Det samme gjorde rommet og selve nattetimen.



I går dro jeg hjem litt tidligere fra jobb for å rekke litt med de firbeinte før jeg skulle på julebord på Latter på kvelden. Men i og med at det er nesten tjue kalde grader ute så ble det bare en halvtimes tid i havna på dem. Ronja ble bare med for å brenne litt søppel før hun ville inn igjen. De har ikke stått i hundegården de siste dagene heller, for det er bedre å ligge inne med litt plass enn å ligge ute i hundehuset. De stikker ikke snuta utenfor av like vel. Mamma lufter dem midt på dagen og tenner opp i ovnen så det er litt varmt her til jeg kommer hjem fra jobb. 


Bussturen innover fra Hønefoss var en kald fornøyelse, var ikke særlig fornøyd med Askeladden servicen nei. Han var heller ikke særlig villig til å kjøre helt til døra, men skulle slippe oss av på ordinært busstopp. Men jeg har vært på Latter noen ganger tidligere og veit at det er drosjestopp rett ved, så det endte med at han kjørte oss dit. Jeg hadde nemlig litt hæler på skoa og hadde ingen planer om å gå lenger enn nødvendig. Etter en velkomstdrink så ble det julemiddag og riskrem til dessert, før det ble juleshow på klubbscenen.


Litt å le av var det, men når de må ty til å være morsomme på andres bekostning, nei da synes ikke jeg de er morsomme lenger. Det var et par parodier også, men han bommet litt på både tonefall og dialekt, så det var heller tamt. De spilte litt på at det var fra beste vestkant, og de er bare ufordragelige synes jeg. Det er en grunn til at de ble plassert på klubbscenen og ikke hovedscenen.


Før vi dro var jeg innom Ingrid for å få på et strøk maling, så kjørte hun til Hønefoss så jeg kunne bli plukket opp med varm bil når vi returnerte etter Osloturen. Det var noe jeg satte pris på, dollet meg til med vipper og greier. Det var litt uvant til å begynne med, men så gikk det seg til. Jeg må nok kjøpe meg lim og litt annet stæsj og gjøre byen utrygg i helgene.


Vel hjemme og i seng rundt midnatt, så det var ikke så hardt å stå opp til ny arbeidsdag ved sekstiden i dag. Etter jobb handlet jeg litt mat og en skikkelig flott nissemann til halv pris. Så får jeg vel være litt husmor i morgen siden jeg ikke løftet husmorkosten sist helg. Hailey har slept all vinterpelsen, så det er litt vegg til vegg pels her. Nå skal jeg være litt sjåfør for Kenneth og ellers riktig nyte kvelden!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...