fredag 7. desember 2018

17 dager igjen til jul


Gårdsplassen var så mørk at selv Scrooge, som kjente hver eneste brostein, ble nødt til å famle seg fram, Tåken og frosten hang tungt over den svarte, gamle inngangsdøren til huset. På døren fantes en gammel dørhammer av metall. Det var ikke noe spesielt ved den, bortsett fra at den var svært stor. Men idet Scrooge satte nøkkelen i låsen, så han plutselig ikke noen dørhammer, men derimot ansiktet til sin tidligere kompanjong Jacob Marley som hadde vært død i sju år. 

Mens Scrooge forskrekket stirret på dette uhyggelige fenomenet, ble dørhammeren til en vanlig dørhammer igjen. Selv om han var ganske skjelven, gikk Scrooge inn i huset og opp trappene. Han tok på seg slåbroken og satte seg foran peisen. Plutselig hørte han en raslende lyd, som om noen dro en tung kjetting etter se. 

Med et høyt BANG fløy kjellerdøren opp, og han hørte kjettinglyden ennå mye tydeligere i etasjen under. Den kom opp trappene og rett mot døren hans.



I går kveld ble jeg sittende å kikke litt rundt på nettet og kom over en av utallige personlighetstester. Denne her skilte seg litt ut fra andre, og jeg klikket meg veien gjennom bilder som skulle beskrive følelser og handlinger. Prøv selv da vel... HER





Konklusjonen på testen ble jeg egentlig ikke overrasket over, for jeg har tatt noen tester tidligere. De fleste av disse viser at jeg har god selvinnsikt, så jeg hadde vel en følelse av hvor jeg kom til å havne.


Realister liker å tenke at de ser tingene slik de virkelig er. Men det er viktig å huske at enhver ser verden på sin egen måte. Du er sannsynlig en person som holder hodet kaldt og ikke lett blir opphisset. Men dette kan også føre til dysterhet. Hvis du merker at du beveger deg mot et følelsesmessig negativt ytterpunkt, bør du prøve å se på andre mennesker for å få nye perspektiver.


Sterkt inspirerte mennesker har tendens til å være mest opptatt av sine egne behov og ønsker. De er villige til å jobbe hardt for å oppnå dem, og har alltid blikket på prisen. Det kan være at du hører inn under denne kategorien hvis din målbevissthet av og til betyr at du lett kan bli uinteressert i andre mennesker som du mener ikke kan hjelpe deg med å oppnå dine mål.


Du er vanligvis i stand til å holde ting under kontroll, men av og til kan det snike seg opp sinne som raskt overtar herredømmet. Og når det føles naturlig, gir du utløp for sinnet. Det er viktig at du ikke bare tenker på hvordan du selv opplever sinnet ditt, men også tenker på hvordan andre opplever det. Det er også viktig - selv om det i øyeblikkets hete kan se annerledes ut - å lære når det ganske enkelt er best å trekke seg tilbake fra en situasjon.


Det er sannsynlig at perfeksjonister utøver sterk kontroll over seg selv og omgivelsene. De konsentrerer seg om selv de minste detaljene og ønsker at alt skal være helt riktig. Dette er en fremragende holdning, men drevet til ytterpunktet kan den medføre et visst ubehag - ved å sette opp urealistiske mål for deg selv kan du oppleve skyldfølelse og selvbebreidelser.


Dine reelle interesser ligger i kreative aktiviteter. Det kan virke som om du er en ensom ulv, men du har like lett for å forfølge dine interesser sammen med en gruppe likesinnede som når du er alene. Personer med denne egenskapen liker utfordringer de kan ta opp og reelt konsentrere seg om uten forstyrrelser.


Mennesker med denne egenskapen anser ofte interaksjon med andre som konkurranse. De setter sitt privatliv og sans for respekt veldig høyt, og kan virke lukkede og kalde. Hvis du føler at dette treffer deg, et det viktig å tenke på at det finnes forskjellige fremgangsmåter for å oppnå det du ønsker fra andre og gi dem det de ønsker.


Metodiske personer vet hvordan man konsentrerer seg om en oppgave man har tatt på seg og holde fokus på utførelsen, uten å la seg distrahere. Din stø, langsomme metode kan kanskje virke frustrerende på enkelte, men deres irritasjon vil dempes når du leverer jobben din til riktig tid og i samsvar med spesifikasjonene.


Personer med analytiske holdninger tenker kritisk og liker å overveie hver situasjon slik den faktisk er for å unngå å la seg påvirke av følelser eller tradisjon. Dette gjør at de fritt kan tenke på alle aspekter og alternativer før de tar sin beslutning. Hvis du synes dette passer på deg, må du være varsom så du ikke ser bort fra andre menneskers følelser når du forfølger “sannheten”.


Suksesspersoner elsker å lære og har en sterk vilje til å lykkes i det de gjør. De kombinerer imponerende tempo, høye ambisjoner og grundighet for å oppnå sine mål. De er også svært flinke til å komme med kreative løsninger på innfløkte akademiske problemer. Hvis dette kan være deg, bør du huske å ta litt tid til å nyte løpet - dette kan være like spennende som å nå målet.


Følsomme personer er svært oppmerksomme på mulige farer og problemer som kan omgi dem, kanskje litt for oppmerksomme. De har faktisk tendens til alltid å forestille seg det verst mulige. Hvis du gjenkjenner denne egenskapen hos deg selv, bruk disse teoretiske situasjonene som en ansporing til oppfinnsomme løsninger i stedet for å la deg dominere av frykt.


En av de siste turene Oliver var med oppe i havna så var det rimelig mye klatring på han, men til slutt skjønte han at han hadde tatt seg bitte litt vann over hodet og kom til å falle ned.


I går når jeg var ute å gikk tur så begynte det å snø, det fortsatte det med i natt også. I dag har det vært opphold, men nå snør det igjen. Får håpe vi får beholde snøen til over påske, så vi får en skikkelig hvit vinter som vi hadde sist vinter. Men når snøen laver ned så innser jeg jo at jeg må bli ferdig med alle bildene jeg har uten snø. Jeg må jo matche både naturen og årstiden.


Om vi skulle være så uheldige at snøen går igjen så tenkte jeg at jeg skulle benytte anledningen til å ta noen nissebilder av hundene ute i snøen i morgen. Sola er jo borte herfra uansett, så det har ikke noe å si at det er spådd litt snø i morgen også. På søndag skal jeg gå av meg noe av godteriet jeg har poppet i meg de siste ukene. Har gått på en skikkelig godterismell, men da er det et helt tydelig behov for kroppen tenker jeg. Og kroppen skal man jo lytte til, ikke sant?


Sommerkroppen 2019 får en starte med i 2019, men det er vel dumt å balle på seg flere kilo enn man trenger før en trår til. Men samtidig så skal man kose seg og unne seg noe godt. 2018 er snart slutt så da har jeg bestemt at det skal bare være kos resten av året! Så sånn er det med den saken.


Ha en riktig god helg alle sammen!

2 kommentarer:

  1. Flotte kattebilder! Her laver snøen bokstavelig ned, og håper at du også får litt snø :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Det har nå blitt litt snø her og nå, så i dag ble det tatt julebilder med nisseluer på flere firbeinte.

      Slett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...