torsdag 6. desember 2018

18 dager igjen til jul


Etter at Scrooge hadde spist sin melankonske middag på sitt vanlige melankonske vertshus, og hadde lest alle avisene, bega han seg på hjemvei. Scroogers leilighet hadde en gang tilhørt hans nå avdøde kompanjong, Jacob Marley. Den besto av noen mørke værelser i et stort, dystert gammelt hus. Bortsett fra Scrooge bodde det for tiden ikke en levende sjel der.



De små håpefulle tror at nå er all juleposeringa over for i år, men da tar de skammelig feil. Dette er bare oppvarmingen. Tror nok jeg går for ordentlig juletre og satser på at det går bra. Det er jo bare å ta det ned om det ikke fungerer.




Oliver var vel den som likte poseringen best av dem, men at han jublet var vel å ta i.




Etter middagen i dag ble det en runde på jordet med Ronja. De andre fikk en runde rundt om hengebrua. Nå var det jammen noen som hadde prøvd å reparere litt der med å slå noen planker oppå de gamle som ligger der. Kunne ønske de kunne lage et skikkelig dekke der jeg, så en kunne gå trygt. Sånne halvråtne planker er jo bare et tidsspørsmål om hvor lenge holder. Jeg og tre hunder blir jo fort noen kilo.




I dag ble jeg så si ferdig med månedavslutningen for min del, så i morgen stenges vel regnskapet og andre kan ta ut rapporter og se om vi gikk i pluss eller minus denne måneden. Pluss iforhold til budsjettet vekker alltid stor glede i Danmark.



Jeg og alle ungene skal til mamma og pappa på julekvelden, så det blir skikkelig kos. Da blir det ribbe, kjøttkaker og pølse. Merethe jobber på dagen, så det blir litt seinere middag enn det pleier, men en får heller ta seg litt mat i forkant. Men julaften er en skikkelig momsedag av både mat og godterier, så sulten er vel å strekke det litt langt. 


Om været som er spådd holder seg så blir det "fjelltur" med Hilde på søndag. Da skal jeg prøve truger for første gang, så får vi se om vi egentlig burde ha med akebrett for turen tilbake til bilen. Alltid best å være på den sikre siden og ha en backup plan. Blir spennende å se hvor mye snø som egentlig har kommet i helga. Kanskje det ikke blir nok snø til truger engang.


Dagens juleglede ble pastisj is med peanøtter og pepsi. En liten tur i badekaret blir det etterpå, før jeg skal legge meg i senga til opplading for siste innspurt på jobb før helga.

1 kommentar:

  1. jättesöta små tomtenissar :D Vad snällt de sitter där och poserar.

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...