onsdag 5. desember 2018

19 dager igjen til jul


Nå var det på tide å stenge kontoret for dagen. Før han gikk snakket Scrooge med assistenten sin , Bob Cratchit, som satt i et trist avlukke innenfor hovedkontoret. "Jeg går ut fra at du vil ha fri i hele morgen?" sa Scrooge. "Ja takk, hvis det passer, sir" "Det passer aldeles ikke å betale deg lønn for en hel dag, når du ikke gjør noe arbeid" sa Scrooge. "Du har å komme desto tidligere dagen etter!" la han bistert til.I dag var det EFIT igjen og jeg ble med. Blir nesten en vane nå, at jeg slenger meg med for å både ta noen bilder og skrive noen ord om en til tider vanlig dag. Jeg koser meg med andres hverdager, så da er det sikkert en håndfull som koser seg med min hverdag også. Klikker du på linken kan du se hva dette går ut på, og du får link til andre som er med på dette her i dag. 


Før jeg la meg i går kveld sjekket jeg at det var i dag det skulle være, så jeg ikke bommet på dagen igjen.


Dagen starter tidlig når Patran skal rekke skolebussen klokka sju fra Hønefoss. Vekkeklokka går med vilje noen minutter for fort slik at jeg har litt å gå på. Det samme gjør klokka på kjøkkenet så en har ikke så dårlig tid som man til tider kan tro en har. 


Klare, eller jeg var klar til å dra nedover, men må vente på at skoleungdommen skal komme seg ut av døra. Kan ikke skjønne jeg at en må være så treg, så si hver gang. Det har da aldri gjort noe om en har noen minutter å gå på, får en må noe. Særlig ikke når en skal rekke noe som ikke venter.


Jeg synes det er veldig enkelt å bruke snapp når en skal lage slike innlegg. Da får en klokkeslettet på bildet og en kan lage små stikkord både for seg selv og for andre. Jeg poster den på storyen slik at jeg bare kan ta print screen når jeg setter meg ned om kvelden for å lage innlegget. 


Når det er starten på en ny måned så jobber jeg for å få lukket forrige måned. Vi har åtte arbeidsdager før regnskapet skal være lukket og overlevert konsernledelsen i Danmark. Og der er det ikke noe slingringsmon.


Dagens juleglede kom tidlig, jeg klarte å sikre meg billetter til premieren til Urbane Totningers sommershow på Kapp.  Jeg har vært der mange år på rad nå, og synes det er vel verdt pengene. Jeg kjøpte to billetter, men hvem som skal benytte seg av den andre er heller uvisst ennå. En av ungene blir sikkert med om jeg ikke finner noen andre.


Lunsjen er satt fram til de som ikke har med seg niste. Jeg synes det er helt greit med niste, for mat som står framme hver dag er ikke så god synes jeg. Når alle er på jobb så er det ganske støyfult der, så da er det også litt kjekt å ta med seg nista si å sette seg et annet sted for å nyte den i stillhet.


Postmann kommer forholdsvis tidlig, så jeg pleier å gå gjennom dagens post før jeg fortsetter med det jeg dreiv med før lunsj. Plutselig kan det dukke opp noe som er interessant.


Vi importerer de fleste råvarene vi bruker i produksjonen så det kommer en god del tolldeklarasjoner iløpet av en dag. Jeg sitter på både firmaposten, faktura og tollmailen i tillegg til min egen mail, så jeg har jevnlige runder for å se hva som er kommet og sorterer det som trengs så jeg er ganske ajour gjennom dagen. Sånne bunker som hoper seg opp er det verste jeg veit.


Når det har vært solskinn ute så er det litt tungt å sitte inne hele dagen. For en veit veldig godt at når det er på tide å reise hjem så er det skumrint.


Arbeidsdagen er over og jeg kan stemple meg ut for å dra til sentrum for å plukke opp Patran på vei hjem. Med fult kjøleskap så kunne vi dra rett hjem for å lage middag, uten noe stopp på butikken.


Vel hjemme så var det så si mørkt og julegrana lyste litt opp ved inngangsdøra.


Mens middagen godgjorde seg i steikovnen så ble det en tur med hundene. Refleks må man ha når det er mørkt ute.


Biffmiddag på en helt vanlig onsdag. Tilbehøret var selvkomponert etter hva som fantes i kjøleskapet. Jeg for min del syntes det var knallgodt. Gulrøtter, poteter, løk,paprika, vårløk, hvitløk, olje og safta fra en halv lime stekt i ildfast form i ovnen en trekvarters tid. Det skal jeg lage meg flere ganger.


Etter middagen ble det en tur i badekaret med ansiktsmaske og ei bok, etterpå ble det mer lesing på sofaen før det var på tide å lage et lite innleg om dagens strabaser. Nå er det straks sengetid kjenner jeg. Kanskje med en liten lesestund, men det ikke blir for seint. Jeg må jo ta meg en runde rundt på de faste bloggene som er oppdatert hver kveld, og alle de andre sin EFIT.

8 kommentarer:

 1. Det var kul att följa din dag!

  SvarSlett
 2. Din dag ser väldigt mycket ut som min, mycket jobb och sen hundpromenader =)

  SvarSlett
 3. Jag förstår att du gör tidig kväll när du har så tidigt morgon! Svårt med tider nu när det är mörkt nästan dygnet runt.
  "Niste" var ett helt nytt ord för mig :-)
  Gillar dina skärmdumpar, det gör att din EFIT får en personlig touch.

  SvarSlett
 4. Hej, vilken lång dag, hinner du se dagsljus alls? Mörkt när du åker till jobb och nästan mörkt då du åker hem. Jag tycker det är tungt. Gillar inte mörkret. Ändå är det bättre nu då jag inte bor mitt i skogen längre. Tack för titten på din dag, ha en trevlig andra advent!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det blir lange dager om man skal få gjort alt som trengs. Litt dagslys blir det bare ut av vinduet når jeg er på jobb. Men snart er det juleferie og da blir det mange dager fri, sola snur og vi får lysere tider igjen.

   Slett

Alltid hyggelig å høre hva du synes om det du leser her. Hadde vært veldig fint med en kommentar i ny og ne... Det setter jeg stor pris på!