søndag 2. desember 2018

22 dager igjen til jul


Å Scrooge var vel en kald gjerriknark! Som han hatet julen og alt den førte med seg! Mens Scrooge satt der og telte pengene sine, bøyde en guttunge seg ned utenfor nøkkelhullet hans for å synge gjennom det. "Jeg synger julekva-a-ad" sang gutten. "Jeg er så gla-a-ad, så gla-a-ad!" "Phu! Humbug!" gneldret Scrooge. Han var så truende i stemmen at den unge sangeren ble vettskremt og løp avgårde.


I dag har det bøttet ned med regn, så dagen har blitt tilbragt inne for det meste. Dagens juleglede var at jeg ble spurt om å komme for å dokumentere fjøsnissen på Hjelmerud. Jeg skulle egentlig komme ved ett tiden, men måtte drøye det en times tid for fjøsnissen tok dubben sin.


Men makan til blid fjøsnisse da gitt, alt var bare morsomt og jubelen sto i taket til tider. Kalvene var ikke helt vant til slike gledesutbrudd, men det tok ikke lange tiden før det ble både kalver og fjøsnisse i skjønn forening.


Når jeg kom igjen fra fjøset ble det en runde i havna med hundene, de trengte absolutt å få ut litt energi etter å vært inne mesteparten av dagen. Søkk våt var de rimelig fornøyde med å få servert mat og kunne legge seg ved vedovnen til tørk etterpå.


Veggnissene har flyttet inn i trappa, så nå er det jul i huset.


Etter turen i skauen i dag var jeg så våt at jeg likegodt kunne finne fram julebelysningen ute og henge den opp ute. Ny av året så ble den plugget inn i kontakta ute og surret rundt nærmeste egnede tre. Nei den har jeg ikke bilde av ennå, for da fristet det med en varm dusj og litt middag.


Merethe og Marius dro hjem etter middagen. Planen da var å bade hunder, men med en titt på Hrr Yr.no så fant jeg ut at jeg kunne vente noen dager for da er det nemlig meldt kuldegrader og ergo vil de holde seg reine lenger da enn i kveld.


I morgen er det en ny dag, en ny arbeidsdag til og med. Jeg har tatt meg feriedager i romjula, så nå er det nedtelling til både jul og juleferie. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...