onsdag 19. desember 2018

5 dager igjen til jul


Ikke før hadde Scrooge sagt dette, så skrumpet hetten og kappen til spøkelset inn, falt sammen og ble til en sengestolpe. Ja visst! Det var Scrooges egen sengestolpe og hans egen seng. Og det beste av alt: Tiden som lå foran ham, var hans egen, der han kunne gjøre ting godt igjen. Han løp til vinduet og åpnet det. "Jeg vet ikke hvilken dag det er!" skrek han og både lo og gråt på samme tid. Jeg vet ingenting! Jeg er som et nyfødt barn"

Han stakk hodet ut. "Hvilken dag er det i dag?" ropte han til en gutt nedenfor vinduet. "Det er da juledag vet jeg" svarte gutten. "Det er juledag" sa Scrooge til seg selv. "Jeg gikk ikke glipp av den. Åndene gjorde alt på en natt." "Har slakteren i gaten bortenfor solgt den premiekalkunen som hang i vinduet?" spurte Scrooge. "Nei den henger der ennå," svarte gutten. "Be dem om å bringe den hit" sa Scrooge. "Du skal få en skilling for bryet."



I dag kom julegava til kattene i posten. Etter jobb dro jeg og Patran til Sokna for å plukke opp pakka. Patran monterte mens jeg laget middag. Hele prosessen ble nøye dokumentert, men det får komme en dag nærmere jul. Lurven synes det var en trøttende affære hele seansen, men når vi var ferdige var han riktig så nysgjerrig.


Ronja tar livet med ro, der er det minimalt med stress om kvelden. De andre maset litt i kveld, for det ble ikke tur på dem. Når det er fire kuldegrader og det regner isteden for snør, da har ikke jeg veldig lyst på ut på tur til kvelds.


Har du sett en katt med bollekinn og dobbelthake? Men klart det om du ligger i hardtrening for å bygge muskler så må en spise nok mus og litt dessert inne etterpå. Patran har forklaringen da. Det er fordi mine katter ikke gjør jobben sin. SÅ da blir det mange mus på Oliver.


På kveldstid så har de et lite res, noen ganger to av dem og andre ganger alle sammen.


Stort sett så er det en av dem som er mest pågående, de andre deltar mer sporadisk.


Men Daisy er ikke den som gir seg så lett når hun har funnet ut at hun vil leike. Da tar hun ikke laber interesse som et hint.


Men det kan bli litt i overkant når begge gutta fatter interesse samtidig. Da hender det at hun angrer bitte litt på hva hun har dratt igang.


Fluktruta utforskes


Om en ikke kan unnslippe, så får en angripe.


Var det her hun forsvant inn?


3 kommentarer:

  1. De er så fine alle tre ☺️
    Jeg kjørte forbi Sokna i 15-tida idag. Gløtta over til deg, men forståelig nok holdt du deg innadørs - for ett vær! Hadde vært moro å sett deg på jordet, men den gang ei.

    SvarSlett
    Svar
    1. Kunne stikki innom en dag med fint vær så kunne vi tatt en tur.

      Slett
    2. Vi må gjøre alvor av det neste år. Nalle er ganske utrivelig sammen med andre hannhunder, men nå velger han som regel å holde seg heime.

      Slett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...