onsdag 26. desember 2018

Menneskets liv består av valg


Romjul og skikkelig drittvær i dag. Innevær og jeg har vært skikkelig lat. Så lat som jeg ikke har vært på år og dag. Hundene fikk ikke engang tur. Jeg fikk i pysj til halv tre, så julefilmer på tv og du verden så kjekt det var med slik cromboks som Patran fikk til jul. Jeg har aldri sett en episode av Grey's anatomy tidligere i mitt liv, og wups så har jeg sett hele sesong seks siden julaften. Ja da jeg veit jeg har hoppet over hele fem sesonger, men det ser ikke ut til å ha så mye å si for handlingsforløpet egentlig. 


I dag var det kuldegrader og regnvær, i dag sto det biler på kryss og tvers, flere utenfor veien enn på veien til tider. Ingen fikk kjøre videre før saltbilen kom. Flere kolliderte og utrykningskjøretøyene hadde er enn nok å gjøre hele formiddagen. Kenneth og Ingrid skulle til Gardermoen og rakk vel ikke noe særlig av det som skulle skje før de måtte dra. Det ble til at jeg skulle kjøre Terri til hundevakten på kvelden da trafikken forhåpentligvis hadde roet seg noe. 


Men i morgen da skal jeg vel kanskje ha det litt mer normalt kanskje? Kanskje jeg skal stå opp som normalt, kle på meg som normalt og så spise frokost, gå tur med hundene, kanskje ta en skitur med hundene... det er noe de setter pris på tenker jeg. Men de var ikke så lenge ute i dag på egenhånd heller, det fristet nok mest med tak over hodet og fyr i ovnen for dem også. Det var liksom ikke nok med at det regnet, var kaldt, nei det måtte blåse også. Ja ikke stiv kuling da, men det var langt fra vindstille. 


Men jeg var litt flink i dag da, jeg ba mamma og pappa bort på middag. Vi var der julaften så da er det godt for mamma og slippe å lage middag innimellom også. I morgen drar Patran igjen, så det måtte liksom bli i ettermiddag. Juletreet står fortsatt og kattene er ikke særlig interessert i kulene. Så juletreet skal få stå til neste år. Men jeg bør vaske noen gulv før neste år. Kanskje vaske noen klær også, greit med alt som er unnagjort før en skal på jobb igjen. Men det er MANGE dager til ennå. Veldig mange dager, dager som jeg kan ha seine kvelder og ikke tenke på at jeg må opp til noe. Jeg kan til og med snu døgnet uten at noen bryr seg. Jeg må bare få snudd det tilbake før neste år. 


I morgen kan jeg finne meg en ny bok, ja jeg har en som jeg har kjøpt og ikke startet på ennå. Jeg kan ta med den boka og legge meg i badekaret og kose meg. Kose meg med ansiktsmaske, skumbad og en god bok. Kanskje brenne et duftlys som jeg fikk i julegave på badebenken, og bare kose meg etter at jeg har kjørt Patran i julemiddag. Bare ha en kveld jeg tenker bare på meg selv. Ja for livet består av valg. Du kan velge hva som er lurt og vurdere det som ikke er fult så lurt. Du kan velge det som er helt tåpelig og slett ikke likt deg, eller du kan kjøre safe.



3 kommentarer:

  1. Nyt fridagene dine. Deilig med noen sånne dager som ikke er fulle av må-ting.

    SvarSlett
  2. Godt å bare ta livet hel med ro. Har hatt mange dager di siste dagene, der pysjen har vert best <3 Så koselige bilder det var her :-) Du må kose deg videre, med god bok og greier <3

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...