fredag 4. januar 2019

Jammen godt med helg


I kveld på bloggrunden min kom jeg over et innlegg om "Hva som gjør en blogg bra". Jeg har skrevet et par innlegg om det tidligere, så det skal jeg ikke skrive om nå. Men ta en tur inn til Elisa Matilda for å få mange bra tips om du ikke helt veit hvordan du vil ha ting selv, Har inntrykket av at det er flere svenske aktive bloggere enn norske. De svenske er "flinkere" til å kommentere og følge opp hverandres innlegg og utfordringer. 


I det seinere så har jeg blitt med på noen utfordringer som har foregått i flere år. Det er ikke alle som passer meg, så jeg har et par nå som jeg skal holde på med i år i alle fall. EFIT som er to ganger i måneden og Gems of my life, som er en gang i uka. Jeg har kikket litt på 5 en fredag, men den har ikke hatt noen tema som har fenget meg så jeg har lyst til å skrive om dem. Disse temaene er ikke så enkle å svare på med bilder, så jeg får se om jeg blir med om det er noe interessant som kommer. Noen av spørsmålene kan jo brukes som bloggtema om jeg er litt blank en dag. 


Hver søndag er det valgfrie skilt som skal publiseres, men siden jeg ikke bor så sentralt så er det lite variasjon av skilt her. Jeg kunne jo tatt bilder av alle lastebilene som kommer for å laste og losse hos oss. Jeg hadde tenkt på 365foto, men glemte det helt på starten av året. Men jeg er jo bare 4 dager for sein... Jeg har også 52 lister for et lykkeligere liv hver uke, så det er kanskje bra nå? Eller så blir snart bloggen bare en opplisting av fastsatte saker og ikke en hverdagsblogg som jeg foretrekker. Der kan en smette inn Glad mandag. Problemet er at jeg glemmer det hver mandag, men man skal altså vinkle et innlegg slik at det er positivt hver mandag. Lyspunkter på mandagene.


På jobben begynner jeg å se slutten på årsoppgjøret for min del, men jammen var det godt at det var helg nå. Hardt å gjøre en intens innsats etter over en uke med slaraffenliv liv, seine kvelder og ikke noe mål og mening med dagene, annet enn å kose seg.


Mildværet som satte inn i dag førte til at buskene nå er helt reine for snø og julestemningen er helt borte. Tenkte jeg skulle ta ned noen julepynt i helga, juletreet er borte, men det har vært litt trivelig at resten har stått igjen her. Men det blir jo så tomt og åpent når pynten forsvinner, dukene blir borte fra bordene og hverdagen blir skikkelig hverdag. Helt til påsken kommer og det kanskje dukker opp en kylling eller to. 8 kommentarer:

 1. Vi har alla olika ambitioner med våra bloggar. Jag läser gärna både personliga och temainspirerade inlägg och tycker att det är kul. Men min egen blogg skriver jag i första hand för min egen skull. Jag vill inte känna att det är dags att hitta på något igen som ska passa ett visst tema. Då blir bloggen "ett måste" och det har aldrig varit meningen. Ibland skriver jag varje dag och ibland kan det dröja flera dagar mellan inläggen. Det är så jag vill ha det. Om andra vill läsa och kanske kommentera så är jag jätteglad för det men jag gör ingenting för att hitta nya läsare. Jag mår bäst av att låta min blogg vara just så som den är och skriva om det jag själv får upp i huvudet.
  I din blogg älskar jag alla bilder på vacker natur och alla dina fantastiskt härliga djur. Jag gillar din blandning av vardag och lite djupare funderingar. Temainlägg är också kul att läsa men jag avstår från att själv skriva dem.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja ikke sant, variasjon etter innfallsmetoden er bra. Nei skulle man planlegge innleggene for flere dager framover, ha ambisjon om tre nye lesere hver dag... nei da tror jeg ikke blogg blir noe gøy.

   Slett
 2. Jag var med i Efit i många år 5-6 tror jag och det var roligt, men till slut kände jag att det var svårt att variera sig, så då slutade jag.
  Jag önskar dig en riktigt trevlig trettonhelg!
  Kram, Ingrid

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er litt opp og ned med blogglysten, men jeg synes det skal være kos og lage ett innlegg. Det er ikke noe gøy når en må gjøre det.

   Slett
 3. Hei,
  Flotte vinterbilder du viser. Takk for tips om bloggtips.

  Vivi

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Bare hyggelig, godt med litt ny inspirasjon til tider.

   Slett
 4. Sikke smukke vinterbilleder, Lillian! Og så søde, glade hunde i sneen :-)
  Jeg kan kun finde ud af at blogge når jeg ikke SKAL. De gange jeg har sat mig for at skrive en bestemt slags indlæg en gang om ugen, fx, er det gået galt. Jeg kan heller ikke finde ud af at skrive flere indlæg ad gangen og så udgive dem efterhånden. Jeg kunne godt tænke mig at være lidt mere "professionel", men jeg kan bedst blogge når jeg er spontan :-)
  Mange hilsner fra Nana

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk :D Er det ikke slik med det meste i livet, det er når en er spontan de beste opplevelsene kommer.

   Slett

Alltid hyggelig å høre hva du synes om det du leser her. Hadde vært veldig fint med en kommentar i ny og ne... Det setter jeg stor pris på!