lørdag 26. januar 2019

Me, myself and I


Helgene er litt sånn, men jeg trives godt i mitt eget selskap så det er helt greit. Sove til en våkner får en jo ikke, man blir vekt. Men sånn er det vel når en bor på bygda og naboen freser veien før det har blitt lyst. For de som ikke har hørt en traktor og freser så låter det litt da, når en har vinduet åpent. Men når naboen fikk snudd ved postkassa og kjørt opp igjen så sovnet jeg igjen. Litt småvåken og bare koset meg uten å måtte opp. Hailey syntes til slutt det ble ioverkant mye kos å hun foreslo at vi godt kunne stå opp.


Etter frokost og en tur ute for å måke snø ved trappa og bort til hundegården ble det litt vasking og skifting på sengene. Det hadde kommet omtrent 20 centimeter med snø i natt, så pappa hadde bare tatt ei stripe fra døra og bort til veien før han dro på brøyterunden sin. Jeg skulle ikke ut med noe bil i dag, så det var helt greit for meg.


Når vaskebøtta var parkert og sengklærne hengt opp til tørk så var det hundenes tur for litt lufting. Ronja ble hjemme i dag, for hun er litt utsatt for klumper i pelsen når det ikke er så kaldt. Jeg hadde egentlig bare tenkt å ta en liten tur langt jernbanen og tilbake, men siden hundene ikke får noen langtur i morgen så var det greit å ta runden rundt om hengebrua i det minste.


Men det var bra temperatur og jeg hadde på meg akkurat passe med klær så det var ikke så farlig med litt snø i lufta. Så da ble det til at jeg gikk helt rundt om kirka og denne siden her opp igjen. Den runden er omtrent en mil og i dag tok det et par timers tid. Det var nemlig ikke helt bra brøytet hele runden. Et stykke var det bare en traktor som hadde kjørt, men traktorspor er greie nok å gå i de.


Siden jeg ikke trenger to garasjer lenger så skal vi lage hundehus innerst i garasjen som er ved hundegården. Tessy har nemlig en tendens til å legge seg ved luken når hun har gått inn, da kommer de to andre ikke inn og blir stående ute i hundegården å bjeffe når jeg er på jobb. Mamma er barmhjertig går for å lukke opp så Tessy passer seg og de andre kommer inn i huset for å varmet seg. 


Med et nytt varmerom så kan luka flyttes på det huset som er nå slik at den går ut i den andre hundebingen som bare er i bruk når det er varmt nok ute så de ikke trenger varme i huset. Siden Ronja og Tessy bare går sammen sånn som det passer seg, eller ikke passer seg, så kan de ikke gå sammen aleine i alle fall. Da kunne alle være ute om det er litt kjølig i været også, så slipper mamma å lufte henne midt på dagen da jeg er på jobb. 


De liker godt å følge med på gårdsplassen og ellers på veien som naboen kjører forbi på, det er sikkert ensomt å være inne aleine når hun hører lyder av det som skjer ute. Om et par uker nå så er sola tilbake, da blir det godt å kunne sitte ute på verandaen på hundehuset og sole seg. Det er rart når sola først er tilbake så går det så fort før det er sol hele dagen når været er fint.


Så da blir den ene bingen med tre hus om vi ikke løfter over det ene hundehuset over til den innerste bingen så de får to hver. Men det kan være kjekt å ha de der de står, for de står mot hverandre slik at det ikke blåser inn i dem. Det er kjekt når en har valper. Ja da jeg veit at jeg ikke har noen nå som jeg kan ha valper på, men har da planer om en nyanskaffelse til våren. Om man tenker framover så slipper en endel ekstrajobb når den tid kommer. 


Pappa var nok ikke helt overbevist om å ta noe av en garasje så det ikke blir lang nok til garasje lenger, men jeg skjønte ikke hvorfor jeg skal ha to komplette garasjer lenger. Patran kommer sikkert ikke til å bo her når hun får seg bil. Nå har jeg resten av livet foran meg og det skal jeg gjøre akkurat som jeg vil med. Senke skuldrene og bare nyte.


Glad jeg hadde på meg den vanlige jakka, da gjorde det ikke noe om det begynte å mørkne før jeg var hjemme igjen. Fastsydd refleks skulle vært påbudt på alle ytterklær uansett om de skal være litt pyntet eller om de er til jobb. Folk skjønner jo ikke vitsen med å syns langs veien virker det som. Det er overraskende mange som går i svarte klær i skumringen langs veien. Tror de at de er selvlysende? 



4 kommentarer:

  1. Hei,
    Så fine turvenner du har. Her har det også kommet mye snø i dag, og må innrømme at jeg synes det er bra nå.

    Kos deg videre i helga.
    Vivi

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja de er gode å ha med på tur! Jeg har en følelse av at vi får like mye snø i vinter som vi hadde i fjorvinter. Hørte vi skulle få samme sommeren som i fjor, så en gang må jo nedbøren komme. Kos deg du også ;)

      Slett
  2. Lykke til med nytt hundegård-prosjekt. Kjekt å ha det sånn at du vet hundene har det godt uansett vær og vind. En god ide med refleks på alle ytterklær.Jeg irriterer meg på alle som ikke har refleks, men merker at jeg ofte glemmer det selv hvis jeg går ut mens det er lyst og ikke tenker på at det har mørknet innen jeg er tilbake.

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg har ofte på meg sånn gul arbeidsjakke når jeg er ute på tur, så slipper jeg løse reflekser. Har en i flees og en varm vinterjakke.

      Slett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...