fredag 26. april 2019

Påskelektyre "Omgitt av idioter"


Årets påskelektyre ble denne boka her. Jeg må ha litt å lese i om en skal sitte ute i sola. Om jeg ikke finner på noe så sovner jeg alltid og da kan en fort bli litt brent med slik knallsol. 

"Den fargerike bestselgeren alle snakker om! Er du "gul" og impulsiv eler "blå" og analytisk? Eller kanskje "rød" med en tendens til å dominere de rundt deg? Omgitt av idioter beskriver på en lettlest og underholdende måte en av verdens mest kjente metoder for å vise ulikheter mellom oss mennesker.

Med vitenskapelig bakgrunn og eksempler fra hverdagen gir boken et konkret hjelpemiddel for å forstå de viktigste forskjellene mellom ulike personligheter og kommunikasjons typer."


Joda jeg startet med den i påsken, men det ble over påske før jeg ble ferdig med den. 299 sider og jeg skulle bli litt klokere. Men det er vel et par ting jeg vil trekke fram fra boka som stort sett omhandler kommunikasjon, og hvordan vi kan vinkle ting slik at vi får mest mulig igjen for jobben vi legger ned selv. Siden jeg stort sett sovner om jeg ligger og leser, eller leser noen sider i badekaret om kvelden, så tar ting tid. 


I all kommunikasjon er det mottageren som bestemmer. Det som til slutt er igjen av det du har sagt til en person etter at det er filtrert gjennom hans referanserammer, fordommer og forutinntatte holdninger, er det oppfattede budskapet. Han kan av ulike årsaker oppfatte det du vil formidle på en helt annen måte enn du hadde tenkt. Det er veldig sjelden hele budskapet oppfattes slik du hadde det i ditt hode.
Definisjonen på intelligens er at du er intelligent hvis du er enig med meg. Er du uenig - er du idiot. Alle har vel en eller annen gang lurt på hvorfor enkelte mennesker ikke vet bedre? 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...