onsdag 8. mai 2019

Brytekamp uten dommer


Bursdagen nærmer seg raskt for dronninga i hurven. Hun er den eldste av kattene, men den minste i størrelse. Kanskje ikke så rart når de to andre er barske menn.


Det er ikke ofte de har skikkelig brytekamp, som regel løper de etter hverandre i full fart. Daisey lar seg ikke vippe av pinnen når Oliver ypper opp. Det var helt lydløst, så det var nok bare leik. De har jo ingen grunn til å krangle, for det er ingenting å krangle om. 


På jobben er jeg ferdig med min del av månedsoppgjøret og jeg har litt roligere tider framover. Med en som har sluttet og to som er sykemeldte så er det nok å henge fingrene i for hvermansen. I morgen og fredag er det spådd regnvær, så da kan det bli så som så med langturer for hundene. Jeg må jo si at regnvær ikke er mitt sterkeste turvær. Men ut må man.  


Pusekattene liker ikke våt bakke noe særlig de heller. Da løper de raskt og rister på potene. Full rundvask når de kommer inn for å tørke. Nå som pappa har pløyd ferdig så blir det vil noen skikkelig sølelabber huset rundt etter hundene også tenker jeg. Da er det ikke noe vits i å dra fram vaskebøtta før lørdag denne uka.


Pollenet er ferdig for min del, så jeg tenkte å ta en skikkelig vask i helga. Greit å få bort det vesle som er før en skal vaske verandaen så jeg får ut hagemøblene. Tror det er første året i år som jeg ikke har tatt de på plass før pollenet er ferdig for våren. 


Ellers er det ikke mye som skjer akkurat nå, det går mot nok en helg uten planer. Men en finner alltids på noe å gjøre, om ikke annet en tur med hunder og fotoapparatet. Har fremdeles bilder fra siste gangen jeg var på Lambifabrikken for å sjekke ut de nyeste lammene. Nå er de vel ferdige med å lamme alle søyene. Bare det blir litt grønnere ute så blir det vel en tur til for å ta bilder av dem ute på beite sammen med søyene.


Har endel bilder fra Holleiaturen med hundene tidligere i uka også. Da dumpet jeg innom en gruve jeg ikke visste om og jeg fant en gammel gruve vei også som jeg ikke har vært på tidligere. Litt rart det der så mye som jeg har tuslet rundt i disse traktene opp gjennom årene. Jeg gikk nemlig utenom stier og da er det utrolig hva man får se.


Har startet på et uka som gikk innlegg, det er ikke så ofte jeg har. Må jo ha litt variasjon, for nå kommer det til å bli mange turinnlegg utover sommeren. Det er allerede avtalt endel fjellturer i mai, i juni skal jeg på telttur og ikke minst så skal jeg og Patran på ferietur ei uke. Tror denne sommeren og høsten blir utrolig flott, så nå er det bare å krysse fingrene for at jeg har værgudene med meg. Regngudene kan klare seg til dager jeg ikke er på tur eller om nettene i det minste. For så tørr sommer som var i fjor vil jeg ikke ha igjen.


I dag kunne en lese i lokalavisa at det skal bli en nettside for alle lokale turmål. "Tommy Støa (46) brenner for å få folk ut til turmålene i distriktet vårt. I april fikk han 80.000 kroner i støtte til å gjøre det gjennom nettsiden ringtur.no og de pengene er så å si brukt opp allerede. Men Tommy skal ikke tjene en krone på prosjektet." Den første turen skal visst være Lagmannskollen, så det er godt jeg har vært der allerede i år. 


Kan ikke folk bare gå selv da, en trenger da ikke vise fram alle flotte steder? Jeg har ikke lyst til at "alle andre" skal gå i kø til mine steder. Men det betyr jo bare at en må gå litt andre steder enn de som blir annonsert på denne siden. Hadde vel egentlig håpet att denne ut på tur trenden hadde mistet interessen litt på sikt jeg da. Men det ser heller ut til at det tar mer av enn noen sinne. Fordelen er at en slett ikke trenger å følge de opptråkkede stiene, man kan faktisk gå skauleis eller rett og slett bare nyte fjellet.


Kilometerne mine for mai måned ligger jeg godt igang med, til tross for litt haggelskurer og småsurt vær, pollenplager og litt annet. Ikke sikkert det blir så mange langturer i juli om det blir 30 varmegrader og steikende sol. Da er det til og med varmt på fjellet.


Snart er det helg og da er det bare å nyte to fridager uten vekkeklokke. Selv om man ikke sover så lenge, så er det greit å ikke bli vekket noen dager i uka.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...