tirsdag 11. juni 2019

Kuene koser seg


Både kuene og kvigene storkoste seg når de kom ut på jordet og fikk fri tilgang på gras. De jogget rundt og bresket seg både for den ene og for den andre. 


Så når de skulle ut av fjøset dagen etter var det slett ikke samme farten som de hadde første dagen. Spørs om det var en gjeng med småstøle damer som kom inn til kvelds for å bli melket. Om de ikke var det da, så ble de det dagen etterpå regner jeg med. De har jo ikke jogget rundt siden i høst.


Må være en herlig følelse å få løpe fritt rundt etter mange måneder inne i et trangt fjøs. Skjønner godt at de strekker godt på beina jeg.


Det er ikke bare kuene som setter pris på sommerfølelsen. Kattene er nesten ikke inne. De stikker innom for å spise litt og kanskje sove en liten dubb. Så er de på pletten for å ut igjen. Virker som det er skikkelig kult for dem å være ute om natta også. Men da er de iherdige for å komme inn på morgenen, stuper i matskåla og så sover dem. Skal jeg på jobb så smetter de ut når jeg skal dra. De har ingen planer om å være inne når jeg er på jobb. Det er nok for lang tid for dem.


Forrige helg var Merethe og Marius oppover en tur. Da dro jeg og Merethe til Hønefoss for å kjøpe litt jord og noen planter til kassene. Siden Ingrid hadde laget hybelboere av en god del av frøene som har spiret, så måtte jeg ha jord til pallekarmene også slik at jeg får fullført hageprosjektet.


Marius var sprek og syklet fra Nittedal og hit på fredagen, vel fire timer og ikke så sliten heller. Mat til kattene hadde det blitt levert her også, så da var det tre stykker som ble glade for nye smaker å nyte framover. 


Jeg bestilte ny kattedo med litt høyere vegger, så kanskje det ikke blir så mye grus rundt om kring inne på katterommet. Godt det er et par år til jeg forhåpentligvis får valpekull. For det spørs om jeg må ta rommet til Merethe til valperom, da det gamle er blitt katterom.


Snart skal jeg bestille hundemat også, det bestiller jeg ikke fra Musti. Får det jo tilkjørt på døra det også. Det er jo så enkelt, for parkering er det ikke så flust med rundt omkring ellers. Jeg kjøper ti sekker om gangen, så slipper jeg å huske på det så ofte. Nå må jeg huske å bestille valpefor også, og forhåpentligvis ei fortønne til hadde vært praktisk.


Vel to uker nå så er det ferietur. Det gleder jeg meg til. Godt å komme unna litt. 


Kuene tok runde på runde på jordet, spørs om jeg må ta meg en tur snart for å ta flere bilder. Når jeg kjørte på jobb en morgen så jeg at kalvene også hadde fått komme ut. Da må jeg være rask med å ta bilder, for de vokser jo så utrolig fort.


Litt småknubbing om rangordningen må til, viktig å være dronninga av havninga.


Et par regnskurer så er de nesten reine også tenker jeg.


Håpe disse ikke vokser for mye i sommer etter at de blir sluppet på Holleia, da blir bjella ganske stram rundt halsen på dem.


Ikke bare hester som kan galoppere...


Takk for titten på storfeslippet tidligere i måneden, måtte jo fordele disse bildene litt. Ikke sikkert alle er like begeistret for kubilder i alle fasonger. Men veit det er endel som setter pris på dem.


Håper på en flott aktiv sommer for både to og firbeinte i år.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...