tirsdag 4. juni 2019

Lurvens første skautur


Nå som det er båndtvang så er det veldig kjekt å ha ei gammel havning så hundene kan løpe løse av like vel. 


På vei mot skauen så gikk vi forbi Lurven. Han har bare sett på og liggi rolig tidligere, men nå spørs det om han var litt spent på hva som skjer når Oliver er med på tur. For i dag ble han med på runden i skauen med hundene før middag. 


Jeg regnet med at han kom til å sitte rolig å se når vi passerte.


Han satt lenge og tittet, før han hoppet ned av pallestablen og la i vei langs jordekanten sammen med oss. Oliver hadde ikke fått med seg at vi skulle på tur, så det var litt rart at Lurven fikk slikt innfall helt på egenhånd.


Han hadde ingen planer om å danne noen baktropp heller. Tipper han angret bitte litt på farta fra starten av etterhvert som vi gikk.


Så var vi oppdaget og Oliver  kom småjoggende nede fra jordet.


Gutta boys går i samlet tropp på skautur. 


Nå er det ikke bare Oliver jeg må passe på hvor er når jeg skal ut på tur nedover veien. Enten så liker Lurven det og stiller like gladelig opp som Oliver, eller så tok han skrekken og passer på å holde seg hjemme ved neste anledning.


Lurven var litt mer på vakt for lyder og hvor hundene befant seg enn det Oliver er. Oliver er jo skikkelig verdensvant på skautur han.


Han lærte fort at det lønner seg å holde avstand når hvit sak bader. 


Nei vann må man passe seg for!


Men så hender det jo at sånne små pusekatter er litt tørste da.


Globetrotter Oliver


Og en ikke fult så verdensvant Lurven


Klart man må tøffe seg litt når man er på tur med sånne


Hey, ikke gå fra meg da!


Om de ble slitne eller om det ble varmt for dem veit jeg ikke, men begge gikk å peste når vi nærmet oss hjemme igjen.


Bare å ta fart og hoppe over all kvisten.


De var mer opptatt av hvor hundene gikk enn av hverandre. Spørs om de utvider museterritoriet sitt nå. Heller den veien enn nedover mot bilveien.


I natt våknet jeg av at reven skreik utenfor soveromsvinduet omtrent. Først skjønte jeg ikke helt hva det var, så tenkte jeg at jammen var dette nære. Litt i overkant nysgjerrig så kikket jeg ut av vinduet. Midt på jordet satt det en sak som jeg først trodde var Oliver og en annen sak som lå langflat i åkeren. Men Oliver var litt i overkant stor. Godt det ikke er mørkt om natta lenger for jeg hørte skrikingen igjen og så Lurven gjøre et forsøk på å løpe mot huset. Da så jeg at det var rev som hoppet og spratt rundt Lurven. 


Så ropte jeg Lurven og reven kikket også mot vinduet. Da var det bare å famle etter morgenkåpa, for nedover jordet uten klær var uaktuelt. På verandaen møtte jeg Daisy som smatt inn og jeg ut. Sko var det heller ikke på verandaen, så det ble barbeint nedover den nysådde åkeren. Lurven kom byksende og reven forsvant. Oliver så jeg ikke noe til, men han satt nå på verandaen når jeg sto opp i dag tidlig. Jeg tror ikke reven var ute etter å ta Lurven, etter det jeg så på jordet så så det mer ut som han ville ha igang leiking. Han hadde fint klart å ta han iløpet av den tiden det tok for meg å komme meg nedover jordet.


Lurven hadde nok satt pris på en vannpytt for å få litt drikke etter skauturen.


SPA-behandling er godt for pelsen.


Får jeg ikke bli med inn med en gang?


Det sier vel litt om årets temperaturer når hvitveisen ikke er vissen ennå.


Men litt varme har det vært, for fiolene har kommet.




2 kommentarer:

  1. Vilka härliga bilder och vad kul det måste ha sett ut med både katter och hundar tillsammans på promenad :) Men usch, vad läskigt med räven som var så nära Lurven. Kanske ville han bara leka men jag skulle också ha blivit rädd och sprungit dit. Tur att allt gick bra.

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk. Det er en av gledene ved å bo på landet og nære naturen. Da får en også ville dyr tett på.

      Slett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...