søndag 21. juli 2019

Min andre ferieuke


Lørdag morgen og teknisk sett ikke noen feriedag, men jeg har ferie da... tenkte jeg skulle være ekstra effektiv før de 30 varmegradene kom. Men det tok liksom dagen da for at jeg skulle få kommet meg gjennom det jeg hadde tenkt i dag.


Så jeg var oppe før klokka ni, tok av senga og puttet både mitt og Patran sitt sengetøy til vask. Jeg fant ut at jeg skulle flytte senga tilbake der den sto tidligere, for jeg er litt lei av å våkne klokka fem med sola rett i øynene. Nytter ikke snu seg heller for den skinner i speilen i skyvedørsgarderoben slik at jeg får den i øyene uansett.


Vaskelysta var ikke så iherdig at det gjorde noe, så det ble tur i elva med hunder, litt soling på solsenga på verandaen og litt annet småtteri. Fant ut at jeg like godt kunne vaske trekket til overmadrassen på senga også når jeg først var i gang med vasking.


Mens jeg var i elva med Ronja og Hailey så hadde Bella sin første hundegårdtrening i egen hundegård ved siden av Mounty og Tessy. Hun hadde pipi litt så lenge hun så oss nedover bakken, men når vi var borte tidde hun stille og gikk for å legge seg. Tror det kommer til å gå kjempefint jeg når jeg er ferdig med ferien igjen, Man må ta kort stund om gangen så er det ikke noe problem. Hun finner seg i alt hun,


Ei som var kjempeglad da vi var tilbake igjen. Hadde tenkt å ta med henne og de andre to ned i elva etterpå, men da så jeg Oliver jogget nedover veien. Da ble de planene skrinlagt, kan ikke risikere at han blir med ned mot riksveien. Men det kommer en ny dag i morgen.


Sånn gikk nå søndagen omtrent. Sola skein og jeg pendlet litt mellom skyggen på verandaen, solsenga på plenen og elva med hundene. Skikkelig feriedag med andre ord. Håpet er å bli litt brun da, ja siden jeg har sånn ferie.


Bella var en liten stund i hundegården i dag også. Da var det matservering mens jeg hadde med meg Ronja og Hailey i elva. Tidligere på dagen hadde hun vært med Mounty og Tessy ned i elva for å svømme. Så da passet det bra med mat og avslapping i hundegården. Vannet i elva var så fristende at det ble årets første elvebad på meg. Det er godt å sitte i fossen og få massasje på ryggen.


Når flaskene tyter ut av døra i kjelleren så må man ta et lite grep selv om man har ferie. Bella fikk hundegårdstrening mens jeg var på butikken. Hun er riktig så flink og hopper inn i bingen selv, det gjør hun i valpegården inne også når hun skal ha mat. I natt så sov hun til nærmere klokka ni på morgenen, så nå begynner det å bli levelig igjen. Klart vi hadde en litt i overkant sein kveld i går, så timene ble vel ikke noen flere enn tidligere.


Jeg reiste til kiwi på Sokna i dag for å pante dem, siden jeg ikke hadde noen planer om å handle så stort. Har fortsatt middagsmater i kjøleskapet siden vi var i Sverige og handlet. Jeg skulle plukke opp Patran så hun skal være noen dager igjen.


Litt må man unne seg når man har ferie og litt godteri og late dager skal man ha en gang i året. Lite effektiv stort sett når jeg har sommerferie, så da har jeg ikke dårlig samvittighet i det hele tatt. Har et par stykker på facebook og instagram som plutselig har fått sånn livsstilendring på hjernen og det virker ikke som de unner seg noen ting annet enn det de skal. Greit det å ikke frotse bestandig, men litt må man da kunne dytte i seg uten å få dårlig samvittighet. Hverdagen kommer tidsnok igjen i fult monn. Og jeg vet hvordan høsten blir, da blir det lange turer og mindre av snop og usunne saker. Så jeg velger å kose meg om sommeren.


Jupp i dag ble det kose seg i hele dag. Har jo tross alt pantet flasker og hentet Patran... jeg har jo ferie jo! Og når en har ferie da skal man gjøre ting man vanligvis ikke gjør, så da må jeg ikke gjøre noen ting. Det er mandagen sin det tenker jeg!


Litt småkald vind på morgenen tirsdag, men jeg fant fram solsenga og la meg på plenen i en lun krok. Må jo få litt farge på kroppen når en har ferie. Skal jo tross alt sitte inne noen uker før det er neste ferieuke i august. Man ser ikke fargen så godt til vanlig, men når jeg kler av meg og ser skillet der sola ikke har kommet til så er jeg rimelig fornøyd. Har vel ikke følt meg så uthvilt på lenge, for når en ligger og soler seg så sovner jeg stort sett. SÅ nok søvn blir det i ferien tiltross for seine kvelder og forholdsvis tidlige morgner, i alle fall til ferie å være. Ingen hundegårdstrening på Bella i dag.


Før middag ble det en kjapp tur på Nedre Kollsjø'n. Alle unntatt Ronja fikk være med. Der var det lite vann, så det ble vassing i gjørme til anklene som ikke var fult så godt. Middag på verandaen og noen timer til i sola før det ble badekaret. Solnedgang på verandaen og så var tirsdagen gått også.


Bella er 11 uker torsdag, men onsdag passet det med hjelp fra Patran med å ta bilder av henne. Fine jenta det. Ellers ble dagen tilbragt på verandaen og i elva en tur. Litt mer overskyet vær, men det ble litt soling på formiddagen.


Vi startet på verandaen med godbiter, men det var litt vanskelig å ikke få med for mye i bakgrunnen, så det ble en liten shoot til på muren hos mamma og pappa.


Passe høyt for fotografen og ikke så bredt for Bella å valse rundt.


Godt fornøyd med denne her, så nå gleder jeg meg virkelig til å få vist henne fram for andre også. Håper det ikke bare er henne som møter opp på utstilling, hadde vært gøy med litt konkurranse da. Men det blir jo stor forskjell fra retrieverringen som jeg er vant til å konkurrere i.


Trene litt mer på stå fremover så hun ikke følger etter når jeg tar et steg tilbake.


Pent hode har hun, med mørke fine øyne.


Så blir det en liten godbit når hun har vært så flink. Fine Bella det!


Torsdag var det EFIT dag, så den kan du lese om HER, men slutten av dagen ble ikke med der. Da dro nemlig jeg og Bella til Hønefoss for å handle litt.


Når vi først skulle nedover så tok jeg like godt en liten runde på Gladtvedt brygge opp i trappa fra parkeringa og opp til helsestudioet. Siden det er sprinkeltrapp bar jeg henne, hun kan få gå selv når hun blir større. Alle mine går der selv, og på toppen blir det høyt å se ned for dem da den er åpen.


Det var ikke så mange vi møtte på runden vår, men det var flere som kom bort for å hilse. Noen turister stoppet og fortalte at de hadde en som var like gammel hjemme. Tok fram telefonen og viste meg bilder av den og greier. Til slutt måtte de ta bilde av Bella også. De fortalte at de bodde bare to mil fra Leonberger by.


Bella sov godt i bilen da jeg handlet, så ble det hjemmelagde rekebaugtaueter på verandaen som middag. Alle fine folk spiser seint veit du.


Når jeg våknet fredag morgen så bøttet det ned med regn. Klart det var jo meldt regn av Hr Yr, men jeg hadde ikke lyst på det. Det kan regne på natta, på dagen vil jeg ha sol. Utover formiddagen regnet det fortsatt og det ble 19 millimeter etterhvert før sola gløttet gjennom. Denne ferien her har det blitt skikkelig livsstilsendring. Ble vel en slik livsstilsendring i fjor sommer også, men det var fordi det var knallvarmt i over en måned. Så det spørs om det er sånn sommeren skal være nå. Stille og rolig og egentlig fryktelig lat sådan. I juli kan jeg skylde på Bella, men hun sniker seg gjennom grinda hos mamma og pappa så hun kunne godt vært der et par timer så jeg fikk vært på tur.  Lurer på hvor lenge hun klarer det?


Siden været er dårlig så ble det mye nettsurfing på meg, jeg fikk noen nye blogger på favorittlista mi. Så får vi se hvor lenge de blir der. Det er alltids litt utskifting der, for om det går måneder mellom hver oppdatering så blir de skiftet ut. Om de ikke viser seg å være så interessante heller så blir de borte. Jeg har jo noen blogger jeg er innom i dann og vann som ikke er på lista, det er sånne som er litt interessante innimellom. Eller som jeg går inn på når det er lenge siden jeg har vært der.


«That´s one small step for man, one giant leap for mankind» Tipper 99% tenker det samme når de hører disse ordene av de som har passert 40 år. Av de under 40 år ligger kanskje tallet på 45%. Og for de som er unge i dag... ja de kommer til å se ut som noe spørsmålstegn før de hiver seg på telefonen sin og googler setningen. Lørdag er det nemlig 50 år siden månelandingen. Og for de som tviler... jeg tror nå de har vært der jeg da. 

Ellers i dag så ble det en luftetur på Bella ved 4 tiden, mest for at jeg måtte på do selv. Men hun tisset nå. Ja når tisser ikke valper liksom? Frokost på verandaen og etterpå ble det hundegårdstrening på Bella igjen. 


Hun og Ronja var i hver sin binge i dag, mens jeg tok med meg de andre tre på runden rundt hengebrua. 


Jammen lenge siden jeg har vært på skikkelig tur ja! Siden jeg og Hilde har avtalt tur i august så må jeg komme litt i form igjen. Ellers blir jeg sliten, Hilde har jo tross alt gått til utallige fjelltopper iløpet av sin ferie.


Halvveis på runden må vi ned til Væla og duppe kroppen samt slukke tørsten. Så holder det til vi er hjemme igjen.


Forholdsvis overskyet i dag, men det var varmt nok å gå tur. Jeg gikk i sjårts og singlett, men hadde tatt meg meg jakke. Man veit jo aldri, plutselig så kommer det en regnskur.


Nyte sommeren mens den er her, snart kommer høsten snikende. Resten av dagen ble det verandaliv. Trives godt på den verandaen min altså, alt innen rekkevidde og ikke mye styr. Trenger ikke en skokk med folk rundt meg akkurat nå kjenner jeg. På kvelden kom regnet igjen og det ble litt i kaldeste laget å sitte på verandaen. Så det endte opp med at jeg så ferdig en krim/grøsser sak jeg startet på kvelden før. Slengman eller etter eller annet sånt. Litt merkelig film som typisk var laget for skvetteøyeblikk isteden for handling. Etterpå ble det to kjærlighet/drama filmer. The acward moment og Lucky one. Så var det på tide å finne senga. I morgen skal det regne igjen, så da blir det vel bare filmer tenker jeg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...