torsdag 4. juli 2019

Sandefjord


Hvalfangsten sto sentralt i Sandefjord tidligere


Etter å ha tilbragt dagen i dyreparken dro vi til Sandefjord for å overnatte der. Det er jo ikke lenger unna enn at vi fint kunne kjørt hjem, men det er jo greit å kose seg litt når en er på ferietur da. Scandic var under oppussing, men det var helt greit å ligge der. Det som var dumt var at vi fikk rom ut mot den trafikkerte gata, så fredelig var det langtfra. 


Etter å ha parkert bagasjen i femte etasje tok vi en tur ut på brygga. Hotellet ligger på havna rett ved bobilparkeringen. Patran var ikke så hippen på å gå, så hun satte seg på en krakk på bryggekanten, mens jeg tok en runde langs kaia.


Hotellet sett fra kaia. Vi hadde rom i tårnet til venstre.


Sandefjord har jeg vært flere ganger, men aldri overnattet der. Koselig by med flott kaiområde.


Mange gjennomsnittlige båter som lå der, ingen å rope wow for.


Det var like mange maneter som båter der, så det fristet ikke å bade til tross for at det var endel unger som hoppet fra bryggekanten helt ytterst.


Jeg gikk ikke helt ut dit, for jeg begynte å bli sulten. Jeg snudde isteden for å gå tilbake til Patran som hadde lokalisert en indisk restaurant for dagens middag.


Et par svaner svømte rundt på leiting etter mat.


Jeg synes svaner er flotte fugler


Måker var det overraskende få av.


Rett etter frokost så satte vi kursen hjemmover. 120 mil i bil og tre overnattinger. 694 bilder og uten uhell av noe slag. I juli er det ei ferieuke til. Den går nok med til valpen og valpens premisser. Så får vi se hva resten av sommeren bringer.


2 kommentarer:

  1. Där hade ni nog en väldigt fin utsikt från rummet. Brännmaneter är inte särskilt kul om man vill bada men de är väldigt vackra. Jättefina bilder på maneten och på svanarna.

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk. Jeg bader helst i ferskvann, havet kan en benytte seg av med båt :)

      Slett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...