søndag 28. juli 2019

Siste uka i juli


Nesten hver kveld kommer han labbende gjennom havreåkern for å få seg litt kveldsmat. Klart om en skal kalle det åker kan jo diskuteres, for det er ikke særlig bedre åker i år enn det var i fjor sommer. Da tørket den bort og i vår så kom det vel litt i overkant mye regn, så en mellomting ville vel vært bra.


Søndag var det fortsatt to dager igjen av ferien min, så det ble ikke noen lat dag på verandaen da et var forholdsvis uggint i regnværet. Men en lat dag i sofaen ble det. Jeg er fremdeles av den oppfatning at ferie skal man gjøre ting man ikke pleier å gjøre, så da er jeg lat. For lat er en ting jeg ikke pleier å være. Man må unne seg litt i ungdommen serru! Når en blir pensjonist så får en ikke ferie lenger, så da får en ikke vært lat... Jeg så hele sesong en av Dead to me, knallbra veit jeg nok ikke, men jeg skal helt klart se sesong to når den kommer. En serie som passet meg, for å si det sånn.


Synd at elgen kommer når det skumrer, for da er det ikke så enkelt å få tatt noe bra bilde av han på litt for langt hold. Tror ikke jeg lykkes med å snike meg nærmere, for denne her er rimelig var i forhold til det de pleier å være når de går og gumler i åker'n. Spørs om ikke åker'n er moden nok for den ennå til at han kan gasse seg. 


Mandag morgen var det sol og siden ferieuka mi nærmer seg slutten ble det fjelltur på meg. Ikke så lange biten for Bella hadde hundegårdtesting i mellomtiden. Mounty og Tessy fikk bli med og de var vel omtrent lite mye ute av trening som det jeg var etter en måned med verandakos. Nei det er bare å snøre på seg skoene igjen. På ettermiddagen plukket jeg opp Patran før vi handlet inn for uka.


Siste feriedagen for denne gangen var tirsdag. Da ble det skikkelig slaraffendag på veranden med Patran. Hun drar nemlig til Alicante på lørdag og blir borte ei uke. Da må man jo kose seg når hun er her. På ettermiddagen tok jeg med meg Bella til Sokna for en liten sosialiseringsrunde og innom Kiwi for å kjøpe to kurver med jordbær. Så er det bare å lade opp for noen arbeidsdager, ny månedsavslutning og vips så har jeg ei uke ferie igien!


Litt greit å starte opp på jobben igjen på en onsdag, da får en en sånn kort uke. Men jammen er det litt å ta tak i når det er ingen som har gjort noe av det du pleier å gjøre. Jeg har jo stort sett bare daglige ting, så da hoper det seg raskt opp. Nå som sjefen i produksjonen har ferie så har jeg produksjonstilbakemeldinger, innlegging av produksjonsordre og bulkbestilling i tillegg. Gikk rimelig greit, men data'n ville ikke samarbeide på det punktet i dag. Så jeg håper på en bedre dag i morgen på det punktet.


Jeg skulle kjøre Patran ned igjen i kveld så hun får pakket ferdig før hun skal dra tidlig lørdag morgen. Da fant jeg ut at jeg kunne ta med meg Bella, så fikk hun en kjøretur, siden hun var hjemme med Patran i dag når jeg var på jobb. Når en har kjørt litt så er det greit at det skjer noe gøy før en skal hjem igjen. Da ble det badetur på Jomfruøya. Hun hadde sele og langline for vi var jo ikke aleine der. Hun er så flink til å svømme blitt. Reine reseren. Jeg bare vasset for min del. Det var akkurat solnedgang, så da letter temperaturen betraktelig.


En snartur innom Kiwi for å kjøpe med melk og litt yoghurt til niste i morgen og da ble det jammen litt smågodt også. Man skal kose seg om sommeren, for som noen sa... det er litt i seineste laget for sommerkroppen 2019 nå...


Det var ikke gått lenge etter lunsj før gradestokken krøp opp på trettitallet torsdag. Bella var med på jobb, men syntes nok det var i varmeste laget. Hjalp litt når hun fikk vifte mot buret sitt. Men siden vi skulle til dyrlegen i dag for vaksine så måtte hun nesten være med på jobb. Hun veide 11.9 kilo og var kjempeflink. Fikk masse kos og masse godbiter av både dyrlegen og av medhjelperen. Fant ut at hun hadde kjørt Mounty hjem en gang når han var en iherdig besøker hos nabohuset som hadde kattepus. Mounty prøver seg ennå til tross for at de har flyttet og andre har bosatt seg i huset. Men nå er han lite ute uten oppsyn så det er sjelden han klarer å smyge seg bort.


På ettermiddagen så kom jeg over valpekurs, så da meldte jeg på Bella likegodt. Hun trenger litt sosialisering blant de på sin egen alder også. Frida skal også joine, så det kan blir gøy å se om de klarer å oppføre seg når de skal det. Hundene fikk bade en etter en i balja som jeg har på gårdsplassen. Nå er faktisk Bella så langbeint blitt at hun når bunnen uten å måtte svømme. Kvelden ble tilbragt på verandaen. Hva skulle jeg gjort uten verandaen? Litt som nordlendingen som sa Ka farsken sku vi gjort uten havet, sku vi bært båtan?


Første uka med arbeidsoppgaver i produksjonen er over og jeg synes jeg har klart meg bra. Innen fredagen kom så har både bestilt varer og transport. Lagt inn ordre og lest inn tilbakemeldinger over hva som er produsert. Har ikke fått kjeft ennå, så nå er 1/3 over og jeg kan si 33% bestått så langt. Med over 30 grader så skjer det ikke mye på ettermiddgen heller. Bade hunder i hageslangen og i kveldinga var jeg i elva med Hailey, Ronja og Bella. På kvelden kom Kenneth og Ingrid en tur så satt vi på verandaen til langt etter at det ble mørkt. Koset oss med kylling og loff med tilbehør.


Månen sto seint opp så det var blitt lørdag før den tittet over åskammen. Da var den skikkelig rød, men jeg har ikke plukket opp at det skulle være noe blodmåne nå om nettene. Kanskje det er heten som gjør det...


Med en gradestokk som viser 30+ nesten fra jeg sto opp så ble det mye på verandaen i dag. Alle hundene fikk en tur i elva før det ble for varmt for noen gåtur i det hele tatt. 


Det virket ikke som varmen påvirket arbeidsinnsatsen til humlene, de jobbet iherdig i blomstene i verandakassene hele dagen gjennom.


Endelig har både tomatene og squash plantene begynt å blomstre. Så kanskje jeg kan høste litt i hagen før snøen kommer.


Paprika og chilliplanter kommer nok ikke til å blomstre i år, de har nesten ikke vokst siden jeg satte de ut. De skulle kanskje hatt litt gjødsel også.


Det er ikke mange biene her, men de få som er vil ikke ha blomstene i verandakassene, nei de foretrekker heller hageblomstene.


Bella fant raskt ut hvor det er kaldest om dagen.


Når man er ferdig ladet så vet man også hvilken av de andre firbeinte en kan sparke på for å få kontakt uten å få kjeft.


Etter noen minutter med iherdig sparking så ble Hailey med på litt småknuffing. Etterpå ble det dypping i balja på gårdsplassen. Da sto hun lenge rolig og bare nøt det halvkalde vannet. Det blir raskt varmt i denne varmen.

Kvelden ble tilbragt på verandaen med å lese ut ei faktabok om det meste. Vitenskapen kort fortalt, det kommer bokomtale slitt seinere i uka. Så startet jeg på ei annen bok "et helt halvt år" som jeg har prøvd å se filmen til et par ganger, men ikke kommet særlig langt. Så langt er boka betraktelig bedre enn filmen.


2 kommentarer:

  1. Det är kul att få se älgar men för min del får de gärna hålla sig på lite avstånd. Jag har haft älg både på altanen och i trädgården förr och det gillade jag inte riktigt ;) Men fina är de!
    Som vanligt många fina bilder och allt verkar fungera bra med alla som bor hos dig :D

    SvarSlett
  2. Elger er store dyr som er best på avstand, særlig sånn stor okse. Ellers så er det litt trivelig med ville dyr på jordet synes jeg.

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...