tirsdag 20. august 2019

Ferieuke


Mye har blitt som en har tenkt, og endel har slett ikke blitt som en har tenkt. Men det er vel sånn det er å ha en hel uke uten fastsatte planer som er litt væravhengig. Klart man kan jo iføre seg regntøy og støvler, men jeg gidder ikke på fjelltur i regnvær. Da tilbringer jeg heller tiden under tak på verandaen.


Ja, hva gjør at man føler at man har ferie og ikke hverdag? Det er vel i hovedsak to ting som spiller inn, man har ikke vekkeklokke og man drar ikke på jobb. Ellers er dagene ganske like. Men i og med at man ikke skal på jobb så kan en finne på noe å gjøre. Problemet er egentlig når man har ferie når andre har startet hverdagen sin, så blir en litt trukket inn i det... Patran starter skolen to dager tidligere enn de andre på Røyse, så da er det ingen operativ skolebuss. Ergo fikk jeg vekkeklokke to av dagene i ferien min denne gangen. 


Når man har ferie så subber en rundt i morgenkåpe på morgenen, før en avanserer til noe å sole seg i, eller sånn som været har vært i det siste, joggebukse og genser. Setter seg ned på verandaen med frokost og nettaviser, før en går over til ei bok. Hundene skal ha sitt, så hvor lang turen blir er litt avhengig av om det regner eller ei. 


Hvor mye en får ut av ferien kommer ann på hvilken innstilling en har. Jeg må virkelig si at jeg har hatt en flott ferieavvikling i år. Ved å spre ukene på hver måned så har sommerfølelsen vart gjennom hele sommeren og ikke bare noen uker. Om jeg får det til så går jeg for en slik løsning til neste år også.


Det spiller ingen rolle.
Tiden som har vært, er forbi.
Det som er gjort, er gjort.
Det som virkelig betyr noe,
er hva du gjør fra nå av. 


Når en har ferie så samles ungene også. Denne uka har både Patran og Merethe vært hjemme. Bare Kenneth som ikke har vært her, men han har vakttelefon så da blir det lange dager. Tipper han gleder seg til han skal ha ferie i slutten av august. Merethe og Marius kom på onsdag rett før jeg og Bella skulle på kurs. Så dro dem fredag kveld.


Jeg er fortsatt ikke ajour med innlegg og bilder. Spørs om julebildene kommer ved påsketider. Men ferietid gjør jo at det blir litt flere bilder enn en vanlig hverdag som det ikke skjer så veldig mye egentlig. Snart kommer det mørke ettermiddager og lange kvelder. Da kan de jo bli litt manko på bilder.


Det har blitt både sosialiseringsturer og skauturer med Bella. Mye har dreid seg om henne for det første året er så viktig. Så da er det bare å legge ned den innsatsen, særlig når en har en hund som blir så stor. Allerede nå har hun nesten samme høyden som Tessy og hun er ikke 4 måneder ennå.


Bellas første trening til utstilling på Musemyra på Jevnaker var veldig vellykket. Hun oppførte seg helt eksemplarisk så utstillinger tror jeg ikke skal bli noe problem i det hele tatt. Hun er utrolig lettlært og tar alt på strak labb. Må si jeg er mektig imponert over den valpen der.


Formen har ikke vært den helt store i ferien, mye vondt i hodet eller egentlig vondt bak panna. Det har jeg aldri hatt tidligere. Men i og med at jeg har vondt i halsen og er litt smålaber i formen så kan det være noen tette bihuler. Regner med at det går over på sikt. Siste helga var det spådd bøtter og lass med regn, så dette var på en måte en bortkastet uke å ha ferie. Men jeg har blitt skikkelig god på slaraffenliv i sommer da. Så får vi se hvordan høsten blir.


Søndagen ble det fjelltur på Sørbølfjellet med Hilde, mandag som var siste feriedagen min i denne omgangen ble det sosialisering i Hønefoss med Bella.

6 kommentarer:

  1. Syns det ene prestekrage-bildet var innmari fint.
    Det å ha ferie forrige uke var litt "bortkastet" ja. Men jeg er ekspert på å ta livet med ro så ferie ble det selv om turværet uteble.
    God bedring.

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk. Jeg har blitt rimelig god på å bli lat i sommer jeg også. Hjelperpå med dårlig vær og valp, da må en ta ting i et labert tempo.

      Slett
  2. Ja, så var altså ferien din over. Eller har du spart noe til høsten?
    Det har jeg.. Det føltes fælt i perioder, da lungene nærmeste skreik etter fjelluft, men nå nærmer den aller beste tiden av året seg.

    SvarSlett
  3. Nydelige bilder! Sikkert kjekt å dele opp ferien også, men jeg synes det er godt å vite at jeg har flere uker foran meg sammenhengende. :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Får liksom så mange uvaner når en har så lenge fri ;)

      Slett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...