onsdag 28. august 2019

Heiskjøring og parkeringshus


Viktig med litt forskjellig tilnærming til bylivet for slike små frøkner som vokser opp på landet. Jeg pleier ikke å parkere i parkeringshus når jeg er i Hønefoss, men for å få inn noen nye elementer for Bella så ble det parkeringshuset på kjøpesenteret.


Om man parkerer litt opp i etasjene så må man kjøre heis for å komme ut. Så da gjorde vi det. Heis var ikke noe å stusse på, gikk rett inn, sto rolig når vi kjørte og gikk rett ut igjen når døra åpnet seg. Jeg slutter ikke å la meg imponere av den valpen der.


Ikke alle vi møtte var like interessert i å klappe henne, men noen koset veldig.


I gågata er det mange skulpturer. Ikke alle var like interessante å sjekke ut.


Vi gjorde en runde på torvet og ned til kinoen før vi satte kursen mot parkeringshuset igjen.


Litt rart at det bare var en bod på torvet. Jeg husker når jeg var liten og det var torvdag, to ganger i uka mener jeg. Da var tovet fult av boder som solgte grønnsaker, frukt og annen mat. Til jul solgte de julekranse og julenek til fuglene.


Vi la runden om bussterminalen på vei tilbake, men det virket som alle bussene akkurat hadde gått, for det var nesten ikke en sjel der. Kun en parkert buss som var låst med hengelås.


Poenget i dag var ikke å gå pent i bånd, men å være litt "på egenhånd" for å sjekke ut livet i byen.


Ikke noe protester når vi skulle inn i heisen på vei opp til bilen igjen. Hun sto rolig og ventet på at døren skulle åpne seg igjen. Tilbake i bilen lå hun og sov litt mens jeg fylte bensin og var innom et annet kjøpesenter for å kjøpe litt småtterier jeg trengte. Husket til og med maling så nå skal resten av rekkverket males, som vi fikk for lite maling til i fjor sommer.


Siden vi var litt tidlig ute for å plukke opp Patran gikk vi ut av bilen og ned til Tyrifjorden, Skolen ligger nesten i vannkanten, så det var ikke lange biten fra parkeringen. Jeg ble glad da jeg så at det bølget, for det har aldri Bella sett på de små vannene vi har vært tidligere. Når vi har vært Røssholmstranda har det heller ikke bølget noe av betydning.


Bølger var bare spennende og hun labbet rett ut i vannet. Lurte ikke engang på hvorfor vannet ikke var stille.


Men nesa gikk javnt, rart hun ikke snuste vann når bølgene kom, men det virket som hun holdt hodet klar av vannet til enhver tid.


Kanskje hun forventet at det kom noe seilende i bølgene som hun kunne ta tak i.


Merkelig nok så skulle hun ikke svømme i dag.


Kanskje det var fordi jeg sto på land med sko og bukse og hadde slett ingen planer om å vasse på stranda. Det var ei sliten jente som kom hjem på ettermiddagen.


2 kommentarer:

  1. Vilken spännande dag det måste ha varit för Bella. Ett riktigt äventyr med nya upptäckter. Hon är så duktig och verkar inte vara rädd för någonting. Stor, snäll, duktig och orädd...vilken bra kombination :D

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...