tirsdag 3. september 2019

Bladlus i trøbbel


Når marihøna gjør en innsats så må bladlusa ligge lavt i terrenget en stund. Rart med disse insektene, de er ivrige helt til kuldegradene kommer, da er livet over for dem.


Så jeg var ute med kamera i høstsola og prøvde å forevige de siste ivrige insektene som sugde til seg de siste dråpene av nektar fra blomstene.


Bier og blomsterflue i skjønn forening.


Det har vært mange sommerfugler i sommer, utover seinsommeren så har flere og flere arter vist seg i nærheten.


Rart det er så mange her egentlig, for Lurven er en ivrig sommerfugljeger. Han hopper opp og tar dem med labbene før han spiser dem opp. Blir nok kjempemett av en sommerfugl tipper jeg...


De er litt vare, så det er ikke så enkelt å få listet seg innpå dem med fotoapparatet. 


De sitter ikke så lenge på hver blomst uansett og vingene blafrer hele tiden.


Fredag den trettende, ulykkesdagen da mange overtroiske mennesker gjemmer seg bak låste dører og ikke tørr gå ut. Vi kjenner alle til myten om syv år med uflaks hvis du knuser et speil og hvor farlig det er å gå under stiger, men hvilken annen merkelig overtro finnes? Å få en fugl inn i huset betyr tegn på død.  Et brød bør aldri ligge snudd opp ned etter at du har skjært en skive fra det, det betyr ulykke!  


Hvis den første sommerfuglen du ser i år er hvit, ja da vil du bringe med deg lykke resten av året. Hvis en svart katt går mot deg, bringer det hell og lykke, men hvis den går vekk fra deg, tar den lykken med seg. En eikenøtt i vinduskarmen vil holde lyn unna. Hører man en hund hyle om natten når noen i huset er syke, så er det et veldig dårlig tegn. Det betyr ulykke å forlate et hus gjennom en annen dør enn den du pleier å komme inn gjennom. Å ha en hestesko hengende på soverommet vil holde mareritt unna. Hvis du klarer å fange et fallende løv på den første dagen av høsten, så vil du ikke bli forkjølet når vinteren kommer.


Bare å nyte høsten mens den er her, snart blir det kaldt og snøen kommer. Da er det bare å nyte den også, for etter snøen kommer våren igjen og da er det snart sommer igjen.


Sommerfugl: Symbol på sjelen, eksemplifiserer transformasjon. Skjønnheten, gledens forgjengelighet, avbildes ofte på gravsteiner (dødssymbol), et dyr sjeler lett kan ta bolig i. Dens flagrende vesen gjør den beslektet med alver, og alver avbildes ofte med sommerfuglvinger, i likhet med drømmeguden Hypnos eller Morfeus. I Japan er sommerfuglen symbol for en ung pike. Gjenfødelse, tilbakekomst, sjelen, glede. Transformasjon, frihet. Sommerfuglene vil lære deg å frigjøre deg fra selvskapte restriksjoner slik at du kan se på problemer med større klarhet. Psykhes dyr da hennes navn kan betyr sommerfugl.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...