tirsdag 10. september 2019

Fjellet bak huset


ISBN 978-82-33-11109-0 på 394 sider.
Året er 1979. og det er en tørr og varm sommer i Marin County i California. Da flere unge kvinner blir funnet drepte i fjellområdet bak huset til Rachel og søsteren Patty, får faren deres - byens stilige og karismatiske (og notorisk utro) kriminaletterforsker- ansvaret for  etterforskningen. Søsknene fantaserer om hvem drapsmannen kan være, samtidig som de ser at faren langsomt mister fotfestet, og moren deres synker stadig dypere ned i depresjonen. Månedene går og flere jenter dør, og Rachel bestemmer seg for å ta saken i egne hender. En avgjørelse som får fatale konsekvenser for alle hun er glad i. 

Tretti år seinere vender RAchel tilbake. Hun er fast bestemt på å gi faren oppreisning, men blir overrasket av en uventet avsløring. Fjellet bak huset er en liten del thriller og en stor del familiedrama. Det er en sterk fortelling om oppvekst, om båndene mellom søstre og datters skadeskutte forhold til sin far.

Boka viser historien fra et barns ståsted og det meste av handlingen foregår når barnet utvikler seg til tenåring. En får innblikk i livet til to skilsmissebarn og hvordan de må klare seg selv, da moren har mer enn nok med å takle sitt eget liv. Noen uventede ting som hender og slutten sier seg ikke selv, selv om den er litt innlysende. Helt grei bok å lese.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...