mandag 9. september 2019

Skur'n er igang


Treskeren ruller rundt på jordet og høster kornet. Runde på runde og tanken fylles opp, sakte, men sikkert. Pappa har ikke tresket selv de siste årene, men har hjulpet andre med noen småting og fått tresking i retur.


Hailey ventet spent på at noe av åker'n kunne bli borte så hun kunne få løpe i halmen. Alle hundene synes det er knallgøy å løpe alt de orker nede på jordet når åker'n er borte. Derfor er det viktig å følge med på når det er første mulighet for å få tatt seg en runde.


Når pappa kjørte ned traktoren for at tresker'n kunne tømme tanken sin, så benyttet både hun og Bella anledningen for å sjekke ut tilstandene på den vesle stripa som har blitt.


Oliver var litt bekymret for at musene skulle bli med tresker'n. Han fortet seg nedover jordet og sjekket de faste stedene sine.


Så ble han med opp igjen for å inspisere fra plenen sammen med Hailey.


Det er greit å holde litt avstand, for en tresker bråker forholdsvis mye.


Så tømmes tanken og hengeren fylles opp med havre.


Siste sjekk før det skal kjøres opp i tørka i uthuset.


Bella sjekker det som sjekkes kan før traktoren kommer kjørende. Da har hun skjønt at det er best å passe seg og ikke løpe i veien.


Ennå er hun så liten at hun kommer under portene når de er igjen. Er nok ikke så lenge før hun ikke kommer inn og ut som hun vil. Da blir det piping tenker jeg.


Grei innføring om jeg skal trene kryp med henne.


Så kom traktoren med hengeren full av korn, da er det best å passe seg, for det støver rimelig bra når det tippes ned i sjakta for å bli skrudd opp i siloen.


Så var hengeren tom og klar for ny tur ned på jordet.


Bella er ganske nysgjerrig på alt som foregår rundt gårdsplassen, men hun liker litt avstand når det bråker. Og godt er det.


Det er ikke før tresket før det kommer en med presse og lager halmbunter som er pakket inn i hvit plastikk. Når åkeren er tresket og det er på tide å fyre i ovnen på kveldene, da er det høst da.


1 kommentar:

  1. Bra att de kan hjälpas åt så att alla inte måste köpa samma sorts maskiner. Klokt av hundarna att hålla avstånd tills maskinen slutar väsnas :)

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...